Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Шта си од живота желела
Меган Нолан

Шта си од живота желела

„Велики књижевни таленат.“ – Карл Уве Кнаусгор
Да ли си и поред свега добила од живота шта си желела?
Јесам.
А шта си желела?
Да назовем себе вољеном, да осетим да сам на овој земљи вољена.

Када она, млада и опчињена ноћним животом у Даблину, сретне њега, изузетно харизматичног старијег мушкарца, дешава се нешто у исто време сасвим једноставно и невероватно: привлачност руши кочнице, меша се са слабостима и страховима, постаје сам смисао живота. Рађа се веза која је за њу смена екстазе и патње, необуздане љубоморе и задовољства, толико интензивног и страственог да ствара зависност – она жели да нестане у његовом телу, да се растопи у тој жељи све док потпуно не изгуби сопствени идентитет.

Први читалац који нам се јави на број телефона 015/353-244 добиће на поклон књигу „Шта си од живота желела“


Искрен портрет нарцисоидне личности нашег времена, фасцинације, заљубљености, љубоморе, усамљености и порока. Доминације и понижења. Прича о вези која можда није ни постојала, јер су се среле замишљене слике и пројекције уместо двоје стварних људи. А када се илузије распрше, две улоге – џелата и жртве – смењују се са једнаким талентом и страшћу.

„Веровала сам да ме сваки поступак води тамо где би најзад и требало да будем, а требало је да будем заљубљена.

Љубав је била велика утеха, запалила је поља мог живота у једном маху, не остављајући ништа за собом. На њу сам гледала као на силу која ће ме прочистити и учинити ме достојном себе. Након раног детињства, окренула сам се од религије и снажно пригрлила веру у љубав.
О, немојте ми се смејати због тога, немојте се смејати жени која вам ово прича!“

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa