Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ТРАДИЦИОНАЛНА АКЦИЈА ИЗВИЂАЧА

Дамама измамили осмехе

Најмлађи чланови извиђача Одреда поречани “Савски чивијаши” у уторак су дамама у центру Шапца делили медењаке које су сами направили и украсили. Осмомартовска акција традиционално траје већ годинама.
-Ово је традиција одреда и веома ми се свиђа. Занимљиво је, креативно. На овај начин измамимо осмехе женама на улици и улепшамо им дан овим малим даром. Женама, наравно, треба указивати пажњу и другим данима, каже Лазар Радивојевић, ученик Средње школе примењених уметности који је чан извиђача две године, а у овој организацији му се највише допада упознавање нових пријатеља и ван граница наше земље.

Деца су се радовала данашњој подели медењака, али можда још више њиховој припреми. Неколико дана су вредно радили како би око 150 колачића добило жељени изглед.

-Научио сам да правим колаче и свиђа ми се да их шарам. Жене којима приђемо како би им дали поклон углавном прво мисле да треба да плате, али када схвате да је то наш бесплатан знак пажње одушеве се, наводи Вељко Кодић, ученик трећег разреда, који посластичарске способности стечене у извиђачима још није показао код куће, али обећава да хоће.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa