Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Code of the warrior – Трка са препрекама

Екстремни задаци у екстремним условима

У екстремним условима температуре око минус уз константан ветар и пахуље које су немилице вејале, око 300 учесника из Србије и региона наступило је на трци Code of the warrior надметању са препрекама организованој на СРЦ Стари град.

Организатор, Спортски центар “Бушидо”, припремио је у новом издању већ традиционалног надметања 30 екстремних препрека на стази дугој девет километара, коју су метеоролошки услови додатно отежали. Изазовне задатке је требало савладати уз јак ветар, суснежицу и клизав ослонац, те је уз борбу са препрекама и временом, требало укључити борбу да не буде повреда.

Фото: "Глас Подриња"


Старт и циљ су били испред тврђаве, а пут је потом водио испод насипа у правцу старог моста, потом подручјем некадашње касарне, испод улазног мостића на читав комплек, око парка са трим стазом, правац ка новом мосту и долазак до почетне тачке. Препреке су захтевале сваку могућу вештину, снагу свих делова тела, менталну силу, а део трке су биле и водене препреке. Последња је подразумевала скок у импровизовани базен. На свакој од препрека налазиле су се судије које су контролисале да ли је она савладана на прописан начин.

Такмичари су стартовали у групама, у размаку од пет минута. Многи су имали опрему организација којима припадају, а било је и креативних решења.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa