Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Н. Миловановић (фото: РК Металопластика)

Н. Миловановић (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Борба за опстанак наде

После тријумфа у Костолцу неопходно славити и против Аранђеловца да би се дерби дочекао са оптимизном. Више кандидата за друго место. Синоћ у Панчеву за Ф4 Купа
Металопластика није добро стартовала у плеј офу и са само једном победом у прва четири кола себе је ставила пред императив низа добрих резултата како би се вратила у борбу за друго место. Све указује да је Војводина опет сувише јака за друге.

У Костолцу је било тешко, као и увек, али су освојени бодови, као и обично и први императив је испуњен. Јевтић и Аиди су били лидери екипе, уз одличну партију голмана Арсића. Викенд доноси меч у Аранђеловцу против Шамота са којег само два бода долазе у обзир, како би дуел са Радничким у Шапцу крајем марта плави дочекали у добром расположењу. Крагујевчани су шокирали Партизан у Београду, те су сада први фаворити за место два. Јасно је да ће борба бити неизвеснија него раније, јер бар четири тима сањају вицешампионско звање.

Шамот је тим дуге традиције и одлично вођен од познатог тренера Слободана Једоксића. У младом тиму имају неколико искусних играча, пре свих капитена Ломића, већ дуго члана екипа, потом Милинића, Аврамовића. Њихове амбиције су окончане пласманом у плеј оф и са једним бодом у доигравању немају реалне шансе за значајнији пласман. Металопластика је фаворит, само што то треба потврдити на терену.

Рудар – Металопластика 31:34 (19:17)
Спортска хала Костолац. Гледалаца: 300. Судије: Милош и Ђорђе Јевтић (оба Лазаревац). Седмерци: Рудар 2 (2); МП 2 (2). Искључења: Рудар 2; МП 8 минута.
РУДАР: Вуковић (2 одбране), Мурина, Мердовић 5, Јокић 1, Ђорђевић 1, Панић 5 (2), Радовановић (5 одбрана), Станисављевић 4, Стевовић 2, Димитријевић 2, Милошевић, Недељков, Татари 7, Недељковић 4.
МП: Павковић, Додић 1, Карић, Јевтић 5, Н. Миловановић 1, Ћосић, Срдановић 2, Мирковић 1, Ф. Миловановић 4, Аиди 10, Арсић (9 одбрана), Терзић, Брајовић 5, Миленковић, Мештер 3 (2), Дакић 2.



-Верујем да је меч у Костолцу наговестио наш излазак из кризе и да ћемо показати боље игре у наставку. Све недостатке се трудимо да отклонимо радом и момци добро тренирију што ме радује и на чему базирам оптимизам – истакао је Миодраг Кажић.

Много сезону дефинише и оно што се дешавало синоћ у Панчеву. Не знамо исход меча Динамо – Металопластика у четвртфиналу Купа. Победа је плаве одвела на завршни турнир и меч са Дубочицом за финале. Евентуални неуспех је изазов да се поново екипа стабилизује.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa