Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Од готовог вересија и брига
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА ЛИГА

Од готовог вересија и брига

Шабачки ватерполисти су имали готово чисту позицију за сигуран опстанак у Премијер регионалној лиги, али су пре свега слабим наступом против директног конкурента довели себе у позицију да опстанак у елити траже кроз бараж мечеве са изненађењем А1 лиге, ваљевским Валисом.

Најслабију игру овдашњи ватерполисти пружили су против Солариса на старту, поражени су 12:8 у неубедљивом наступу. Шибеник није квалитетнији, али је тако изгледао и победа је касније њима обезбедила спас. Приморац су могли и заслужили да победе, али су испустили победу у завршници прокоцкавши плус три и два петерца, коначно 8:8, док су Радничком пружили јак отпор и претрпели мининалан пораз, вратили се из великог заостатка, а било је прилике и за бод у финишу. Ипак на крају 11:10 за домаће. Шапчани су сва три меча играли ослабљени услед изостанка репрезентативца Огњена Стојановића. Бод је недостајао за спас, али није освојен и слабији међусобни дуел је донео бриге. Ривал 23. и 30. марта је Валис Ваљево. Казна за пропуштене прилике.

На финалном турниру у Београду ће играти: Нови Београд и Раднички, односно Југ и Јадран Сплит. Из Премијер лиге је елиминисана Будва. У баражу за попуну још два преостала места двомеч ће одиграти сплитски Морнар, претпоследњи тим Премијер лиге и победник А1 лиге, пријечко Приморје, као и Валис и Шабац. Систем такмичењ наредне сезоне биће познат тек током лета, а условљен је одлукама савеза и епидемиолошком ситуацијом.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa