Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
ТЕКВОНДО: СОФИЈА 2022.

Медаље у Г2 класи

Шабачки теквондо је остварио одличне резултате у престоници Бугарске на турниру Г2 класе, у најјачој конкуренцији од поечтка године, која је обухватила 1.200 такмичара из 20 држава. Из три овдашња клуба наступило је укупно десет такмаца, а колекција теквондо одличја увећана је за чак седам сјајних знамења.

Ђорђе Парошки, такмичар Теквондо клуба „Шабац“ освојио је златну медаљу кроз четири тријумфа, а на највишем месту на постољу нашла се и Јана Лукић, чланица ТК „Летњиковац“ која је низ успеха наставила у нашем источном суседству. Као први носилац је пропустила прво коло, а потом је доминантно победила две ривалке и заслужила злато.

Шампион: Ђ. Парошки (фото: ТАС)


Три сребра су власништво чланова Шапца. Жарко Крајишник и Урош Белановић су остварили по три тријумфа, а Михаило Тадић два, да би на концу поклекли у финалним борбама. Кући су донели сребра.
Бронзе су заслужили представници клуба „Винер чиви“. Јуниори Милош Марковић и Немања Илић су победили у две борбе да би застали у полуфиналу што им је донело бронзе.

Шампионка: Ј. Лукић (фото: ТАС)


Лазар Драгојевић (ВЧ) борио се међу сениорима, победио трећег борца Европе, поражен је од Израелца, али иако није обезбедио медаљу, осигурао је пласман на Европско сениорско првенство. Ана Тијанић (ВЧ), Стефан Ивановић (Шабац) и Теодора Росић (Шабац) наступали су у Буграској, али нису успели да се пласирају у борбе за медаље.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa