Инфо

17. март 2022.17. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ОБИШАО РАДОВЕ НА ФАБРИЦИ “МИНТ”

Укупно три “Минтове” фабрике у Шапцу

Пролазио сам недавно овим путем, пре седам, осам месеци и ово није изгледало овако. “Минт” ће у последњој фази запошљавати око 800 људи у све три фабрике, што је за Шабац велика ствар. Много је важно за нашу земљу што у оваквим тренуцима можемо да отварамо нова радна места и фабрике и да размишљамо о развоју земље, рекао је председник Вучић и захвалио кинеским инвеститорима на подршци
Председник Србије Александар Вучић у четвртак је обишао радове на изградњи фабрике кинеске компаније “Минт” у Северозападној индустријској зони у Шапцу. Најављено је да ће фабрика од 30.000 квадрата почети да ради од августа, а поред ове компанија ће изградити још две фабрике.

-Пролазио сам недавно овим путем, пре седам, осам месеци и ово није изгледало овако. “Минт” ће у последњој фази запошљавати око 800 људи у све три фабрике, што је за Шабац велика ствар. Много је важно за нашу земљу што у оваквим тренуцима можемо да отварамо нова радна места и фабрике и да размишљамо о развоју земље, рекао је председник Вучић и захвалио кинеским инвеститорима на подршци.

Завршетак радова на фабрици је у јуну, а почетак производње у августу, кажу кинески инвеститори.
Градоначелник Шапца Александар Пајић истакао је да је изградња фабрике “Минт” доказ да се заједничким радом може све.

-Све што смо обећавали нашим суграђанима, да ћемо заједно са својом државом радити на побољшању услова живота у граду Шапцу. Живот јесу и нова радна места. Ова инвестиција је 50 милиона евра. Овде ће се запослити око 170 наших суграђана, а одмах поред Кинези су купили још једну парцелу од 10 хектара и зидаће нову фабрику вредности 46 милиона евра, која ће запослити 400 радника. Врло брзо ћемо имати око 600 радника запослених у ове две фабрике. Град Шабац је са својом државом радио на томе да створимо услове за бољи живот Шапчана. Свака посета председника доноси неке бенефите. Врло сам задовољан што предсеник све чешће долази у Шабац, али пре свега што држава подстиче развој Шапца као града будућности, рекао је Пајић.

Вучић је најавио и да ће ауто-пут Рума - Шабац бити коплетно завршен за годину и по дана, односно до септембра 2023. године, а да ће мост бити готово до краја ове године.

Од Београда до Шапца ће се стизати за 40 минута лаганом вожњом, рекао је председник Србије.
Александар Вучић након Шапца отишао је у Лозницу где је присуствовао отварању фабрике “Минт” у Лозници.
M.M.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa