Инфо

17. март 2022.17. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ НА ПРЕДИЗБОРНОМ СКУПУ У МАЈУРУ

Шапцу стотине милиона у путеве и нова болница

Оно што је за вас посебно важно је реконструкција шабачке Болнице и изградићемо потпуно нову, што ће коштати око 50 милиона евра. Огроман новац улажемо, стотине милиона евра, готово милијарде, када израчунате све путеве које у мачванском крају градимо. Градићемо и систем отворених базена у Шапцу, да људи могу да живе као у сваком нормалном граду, рекао је Александар Вучић у Мајуру
Председник Србије и председник Српске напредне странке Александар Вучић одржао је у четвртак предизборни митинг у Мајуру. Пред неколико хиљада окупљeних присталица говорио је о плановима за даљи напредак Мачванског округа и Србије.

Нова канализациона мрежа
Александру Вучићу је током митинга неко од грађана из првих редова добацио да Мајур нема канализацију. Председник је објаснио како је у плану да се и тај проблем реши.
-Знате ли колика канализација нам је потребна само у Мајуру? Само у Мајуру 23 километра цеви. То радимо, као и цео Шабац. Инвестиција је 46 милиона евра. Тај новац смо већ обезбедили из пројекта “Чиста Србија”. После тога нема разлике између Мајура и аустријских и швајцарских села. После тога, уз долазак нових инвеститора, додатно запошљавање, повећање плата, више никаквих проблема немамо, рекао је Александар Вучић.


-Многе важне ствари кренуле су одавде, из Мајура. Како Мајур гласа тако гласа цела Србија. Оно што је важно за људе који су одавде, из села - асфалтираћемо од кружног тока улицом Светог Саве и Војводе Путника до Сокине кафане. Чим отопли видећете машине и крећемо да радимо. Поред тога, урадићемо Табановачки пут, то је око 1.300 метара. Заједно то кошта око милион евра, рекао је Вучић на самом почетку свог обраћања.

Још једном је говорио о значају две саобраћајнице која се тренутно граде и спајају Шабац на једну страну са Румом, а на другу страну са Лозницом.

-Ауто - пут Рума - Шабац омогући ће да будете спојени са Београдом и Новим Садом и да вам буду ближи неко икада. Већ смо почели брзу саобраћајницу Шабац - Лозница, од Прњавора ка Липничком Шору. Оно што је за вас посебно важно је реконструкција шабачке Болнице и изградићемо потпуно нову, што ће коштати око 50 милиона евра. Биће удаљена, највише, километар од ауто - пута и биће лако да јој се приступи. Позиција Шапца се у потпуности мења изградњом ових ауто-путева и брзих саобраћајница.

Ми смо мали, иако највећи у региону Западног Балкана, морамо да разумемо своју позицију, али истовремено морамо да чувамо и своје националне интересе


Имаћете нови савски мост, везу са Новим Садом и Београдом, близу вам је Дрина. Огроман новац улажемо, стотине милиона евра, готово милијарде, када израчунате све путеве које у мачванском крају градимо. То можемо да урадимо данас, зато што имамо уређене јaвне финансије и ситуација у земљи је неупоредиво боља. Прича се о тим путевима 30-40 година, никада нисмо успели да направимо те путеве до сада. Тек ћемо моћи да уложимо више новца. Вама ће бити лакше, али је кључно да ће више фабрика и више инвестиција хтети да дође овде. Градићемо и систем отворених базена у Шапцу, да људи могу да живе као у сваком нормалном граду, рекао је Вучић.

Председник је изјавио да Србија у претходне две године најбрже развијала у целој Европи. Поручио је да Србија иде у добром смеру и да има још четири-пет година за напредак, а да ће након тога Србија бити потпуно сигурна и да више неће бити могућности за повратак уназад.

Позиција Шапца се у потпуности мења изградњом ових ауто-путева и брзих саобраћајница. Имаћете нови савски мост, везу са Новим Садом и Београдом, близу вам је Дрина


-Много труда смо уложили да сачувамо углед Србије у свету и то у данашњим условима није лако. Важно је да разумете позицију наше земље. Ми смо мали, иако највећи у региону Западног Балкана, морамо да разумемо своју позицију, али истовремено морамо да чувамо и своје националне интересе. Зато, не рушимо мостове које смо деценијама градили према нашим пријатељима на истоку и истовремено грабећи на европском путу и прихватајући све најбоље стандарде који долазе са Запада. То је политика коју је тешко одржати, али је једина могућа у Србији, рекао је Вучић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa