Инфо

17. март 2022.17. мар 2022.
ВК Сава 2008 – победник Купа Србије

ВК Сава 2008 – победник Купа Србије

ВАТЕРПОЛО: 2008. ГОДИШТЕ

Знају само за победе и титуле

Генерација 2008. још једном победила све ривале на путу до титуле. Без праве конкуренције на завршном турниру. Шабачки ватерполо једини са два представника у Новом Саду
Генерација шабачких ватерполиста рођена 2008. године је својеврсни феномен у нашем ватерполу, а и у спорту уопште. Дечаци стасали у ватерполо школи овдашњег клуба од првог званичног такмичења до данас знају само и искључиво за победе, доминацију и титуле. Говоримо о седам званичних такмичења (Куп и Првенство Србије) где свако од њих укључује регионално полуфинале, финале (ретко се дешавало да не буде полуфинала), државно полуфинале и финале, дакле четири степена. Једноставна математика говори о више од 25 турнира на којима су само и искључиво побеђивали све ривале.

ВК Шабац (2) – најмлађи на финалном турниру


Створили су навику победа и неће да је мењају. Остају доминантни и у овој години. Одиграна је завршница Купа Србије у Новом Саду, а у три меча Шапчани су победили редом: Шабац 2 12:1, Нови Београд 13:2 и Војводину 14:0. Резултати говоре о доминацији. Овај пут су носили име Сава, а не Шабац. Како је реч о сјајној егенрацији, неки играчи са непуних 14 година већ наступају за први тим ВК Сава и како правила не дозвољавају да играте за први тим једне и млађе категорије друге екипе, сви су регистровани за Саву. Предводили су их Немања Личанин и Мирослав Мандић у походу на титулу.

Куп је трећи пут одбрањен. Наредна мисија је Првенство Србије током пролећа и лета. Циљ је исти.
На завршном турниру није било генерације једног Радничког, није била ту ни Црвена Звезда, Ваљево, Ниш, а само је Шабац имао два представника. Други представник школе био је тим Шабац 2 који је међу шест екипа нашао место иако су били најмлађи од свих, рођени годину дана касније, превазишли су три степена и изборили финални турнир, чинећи подвиг. Њихови тренери су били Мирослав Петровић и Игор Јовановић. У Новом Саду су поражени од Саве, Партизана и Таша.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa