Инфо

6. август 2009.6. авг 2009.
„ЗОРКА ““ МИНЕРАЛНА ЂУБРИВА“ АД У РЕСТРУКТУРИРАЊУ ШАБАЦ

ПРОДАТА „МИНЕРАЛНА ЂУБРИВА“

У петак, 31. јула, одржано је јавно надметање у просторијама Агенције за приватизацију у Београду, на коме је продата шабачка фабрика „Зорка ““ Минерална ђубрива“ купцу фирми „Викторија груп“ из Новог Сада.
Пре ове продаје, да подсетимо, била су још два јавна позива за продају дела имовине, односно продавало се 100% имовине „Зорка ““ Минерална ђубрива“.У првом покушају је била цена 100% од вредности имовине предузећа, на другом покушају била је 75%, а сада када су продата „Минерална ђубрива“, цена је била 51% од вредности имовине предузећа. Почетна цена на овом последњем јавном надметању када је фабрика продата била је 3.426.000 евра и по тој цени је и продата.
Према речима Илије Ненадовића, директора „Зорке ““ Минералних ђубрива“, купац ““ „Викторија груп“ из Новог Сада је фирма која је присутна у овој области и има своју фабрику минералних ђубрива и, такође, присутна је у сектору пољопривреде. Обавезе купца су да прими све раднике, да покрене производњу у року од годину дана и да остане у тој области најмање три године...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa