Инфо

17. март 2022.17. мар 2022.
“Ништа без жена”
ТРАДИЦИОНАЛНА АКЦИЈА НА МЕЂУНАРОДНИ ПРАЗНИК ДАМА

“Ништа без жена”

У просторијама Црвеног крста у Коцељеви прошле недеље одржана је још једна традиционална акција добровољног давања крви под слоганом “Ништа без жена”.

Седми пут за редом на међународни празник дама прикупљене су 43 јединице а међу даваоцима више од трећине су биле жене.

Циљ акције је да, поред оног најважнијег прикупљања драгоцене течности, анимира даме како би се повећао број жена које учествују у овом хуманом чину.

-Ове године у оквиру акције прикупљено је знатно више јединица. Прошле године крв је дало 32 људи, овога пута 43. Међу даваоцима било је 15 дама, такође више него прошле године, а једна од њих је то јуче учинила први пут- рекао је секретар Црвеног крста у Коцељеви Милан Глумац.

Регистар друштва добровољних давалаца крви у овој општини броји 790 хуманих људи. У току прошле године остварено је укупно 457 давања, а 55 особа је први пут дало крв. Већину у друштву чине мушкарци док је сваки пети давалац у току прошле године била жена.

Према речима секретара ове хуманитарне организације, евидентно је да се број припадница лепшег пола константно повећава те да их је више међу волонтерима или едукаторима. Управо жене заузимају све значајније место у свим активностима, а добровољно давалаштво крви је једно од тих области.
В.Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa