Инфо

17. март 2022.17. мар 2022.
Председница по  мери свих грађана
КАНДИДАТКИЊА КОАЛИЦИЈЕ “МОРАМО” ПРЕДАЛА ПОТПИСЕ ЗА КАНДИДАТУРУ ЗА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ

Председница по мери свих грађана

“Сваки ваш потпис је био корак ближе ка земљи у којој је лепо живети“ написала је на свом Твитеру кандидаткиња за председницу Србије коалиције МОРАМО проф. др Биљана Стојковић. “Направићемо другачији систем, који ће радити у интересу свих грађана“, каже Небојша Зеленовић, носилац парламентарне листе коалиције МОРАМО. “МОРАМО, да идемо даље, до победе” стоји у саопштењу Александра Јовановића Ћуте
Проф. др Биљана Стојковић, кандидат за председника коалиције “Морамо” предала је у недељу Републичкој изборној комисији потписе за кандидатуру за председника Србије.

Биљана Стојковић се захвалила се грађанима на поверењу и изнела утиске из досадашње кампање на свом Твитер налогу.

-ХВАЛА вам свима на поверењу, велика ми је част што смо упркос свему, и на поштен начин, пун љубазности, искрености и уверења сакупили потписе које ћемо данас предати. Сваки ваш потпис је био корак ближе ка земљи у којој је лепо живети“ написала је на свом Твитеру кандидаткиња за председницу Србије коалиције МОРАМО проф. др Биљана Стојковић.

-Облазила сам места сакупљања потписа и упознавала дивне људи који су долазили да нам дају подршку, са осмехом, са потребом да поразговарамо, да поделимо уверење у промену, а једини тренутак када сам направила измену у плану кретања десио се да бих отишла на протесте у Новом Саду због хапшења младих активиста, где је требало изборити се гласом, појавом, бројношћу и непристајањем да се ти млади људи пусте из притвора. И тамо, на тим улицама, по ко зна који пут до сада, када осетим снагу солидарности грађана, односно заједништво са истим циљем, осетим да је могуће извојевати победу над репресијом! Ови скупљени потписи су такође доказ за то. Протест по протест, потпис по потпис, пробудили смо се, више нема спавања. Сви ми МОРАМО да мењамо ствари, а ја МОРАМ, за земљу, ваздух, воду и слободу, стоји у објави Биљане Стојковић.

Захвалност грађанима изразио је и носилац листе коалиције “Морамо” и бивши градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Сматра да ће она бити председница по мери свих грађана Србије.

-Хвала свим грађанима и грађанкама који су дали свесрдну подршку и потпис за председницу проф. др Биљану Стојковић. Заједно смо се окупили око идеје да од Србије створимо добро место за живот свих грађана, који ће моћи пристојно да живе од свог рада, да створимо земљу у којој ће се поштовати сва права и различитости. Направићемо другачији систем, који ће радити у интересу свих грађана“, каже Небојша Зеленовић, носилац парламентарне листе коалиције МОРАМО.

-Биљана Стојковић биће председница по мери свих грађана. Глас за Биљану и глас за МОРАМО у Београду и Србији јесу гласови за све људе, чије ћемо интересе заступати у институцијама. То је прилика да грађани одлучују о сопственом животу, тако што ће бити укључени у решавање проблема у својим местима, истиче Зеленовић.

-МОРАМО да овај систем интереса неспособних и недоговорних политичких елита, њихових тајкуна, тајних и скупих кредита, мултинационалних компанија, претворимо у систем солидарности. Биљана Стојковић и коалиција МОРАМО воде се искључиво интересима Србије и свих њених грађана. МОРАМО, заједно и другачије“, закључује Небојша Зеленовић.

Александар Јовановић Ћута истакао је да су потписе сакупили сами.

-Ми смо своје потписе сакупили сами, поштено, нико нам их није поклонио. Наши људи су били по пијацама, селима и градовима данима, разговарали са људима, били им доступни. Хвала свима и терамо даље. Имамо још 20 дана да пробудимо народ и да обавестимо људе које Вучић упорно успављује, бежећи од Рио Тинта, бежећи од екоцида, који су међу основним темама, а за које ће морати да одговара како он, тако и сви који су у томе учествовали.

Трећег априла су избори, који су жива ствар и живи људи ће тог дана изаћи и гласати за живот! Данас предајемо потписе за нашу Биљану, поносни на искреност људи и честитост.
МОРАМО, да идемо даље, до победе, стоји у саопштењу Александра Јовановића Ћуте.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa