Инфо

17. март 2022.17. мар 2022.
Људска завист или шта друго?
НА ТРАГУ ОТРОВАНИХ ПАСА

Људска завист или шта друго?

Огромни шарпланинац који је на улици у Црној Бари изуједао људе, трагично завршио, а то је поред осуде покренуло и лавину других питања, међу којима је и најпроблематичнија констатација да псе трују, настојећи да између осталог њиховим власницима причине бол
Недавна вест из Црне Баре да је старији пас, огроман шарпланинац на улици овог питомог мачванског села изуједао људе, узнемирила је мештане, покренула лавину питања и различитих констатација. Поуздано је утврђено да су власници пса брачни пар Бродић из овог села који већ 30 година раде у иностранству, а у последње време кући све чешће долазе. Шарпланинац је трагично завршио у прихватилишту за псе у Богатићу.

Слична судбина али без предходног наношења повреда људима од стране пса, задесила је трогодишњег Брак јазавичара Лакија, умиљатог пса, љубимца породице Пузић из Богатића, кога је неко отровао. Нерасположење и туга због губитка пса, који је у кући имао и свој креветац, притисла је ову породицу.
Ништа мање тешко нису се осећали ни брачни пар Бродић из Црне Баре када су дошли на родно огњиште, и на дворишту затекли отроване псе, лабрадора и двоје штенади. Њихову трагедију употпунила је смрт помињаног шарпланинца. Пси су им као лек и учинили су доста тога да им живот буде удобнији.

Из свега помињаног, намеће се закључак да псе убијају отровом и тако наносе бол, пре свих њиховим власницима, али и другим љубитељима паса. Од власника долазе срцепарајуће приче о својим љубимцима којима је неко одузео живот, а не ретко новинске ступце пуне и информације да је разјарени пас нанео тешке телесне повреде човеку.

Скупа је очигледно потребно увођење више реда у ову област живота, коју би ваљало озбиљније схватити и тако се и понашати.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa