Инфо

24. новембар 2011.24. нов 2011.
ЗУМБА

ЕРУПЦИЈА АДРЕНАЛИНА

Комбинација заносних латино ритмова који се стапају са једноставним фитнес програмом “Зумба“, све популарнији вид вежбања међу нашим суграђанкама. Програм је намењен свима који желе да се забаве тренирајући. Старосна граница не постоји, потребне су само добра воља, истрајност и упорност
Зумба програм је комбинација латино ритмова са једноставним покретима који се стапају са фитнес програмом. Она никог не оставља равнодушним. Даје дугорочне ефекте. Уз ерупцију адреналина сагоревате калорије, обнављате енергију и учите кораке који ће вас “заразити“ за цео живот ““ објашњава инструкторка зумбе у фитнес зони “Цонан“ Марина Грујичић.
Програм је настао деведесетих година прошлог века. Колико је у последње време добио на популарности, говори податак да од 2009. године постоји више од двадесет хиљада зумба инструктора у 35 земаља.
- Први човек зумбе Алберто (Бето) Перез из Колумбије, кренуо је на свој час аеробика, али није имао потребну музику. Одлучио се да импровизује. Из аута је узео касете, које приватно слуша, а оне су садржале латино ритмове и почео да експериментише спајајући покрете различитих латино плесова, са елементима фитнеса, аеробика. Тада је, са својим ученицима открио колико је овај вид вежбања занимљивији, лепши, живљи. После тога зумба се шири по целом свету ““ каже Марина.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa