Инфо

24. март 2022.24. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

СТИГАО ПРВИ ДЕО ОПРЕМЕ КОЈУ ЈЕ ГРАД НАБАВИО ЗА ЈКП “СТАРИ ГРАД”

Дан о ком се маштало

ЈКП “Стари град” добило је нову опрему. Два трактора, приколица, две самоходне парковске косачице, даска за снег, четири косачице, три усисивача на електропогон, представљени су у среду на Старом граду. Ову опрему ће користити сектор градског зеленила.

-Дошао је тренутак о ком смо могли само да маштамо приликом преузимања предузећа у новембру 2020. године. Од потпуно девастираног предузећа, продате имовине пре осам година када смо послати у подстанаре, наслеђених дугова и неплаћених кредита, возила просечне старости 16 година, предузеће коначно добија прави смисао и улогу у одржавању чистоће у нашем граду. Захваљујући нашим радницима, њиховим предлозима, сугестијама, све смо учинили да им изађемо у сусрет и олакшамо им мукотрпан и тежак посао који обављају.

Поред ове опреме очекујемо још три аутосмећара од 16 кубика, два возила од 8 кубика и фекалну цистерну. Такође учествујемо у пројекту ИПА фондова из којих очекујемо 3 возила аутосмећара, 12.000 пластичних канти од 240 од 240 литара и 400 пластичних контејнера, рекао је извршни директор ЈКП “Стари град” Никола Беговић.

Беговић се захвалио надзорном одбору, градским већницима, одборницима у Скупштини града који су својим гласом подржали све идеје и пројекте овог предузећа, а нарочито градоначелнику Шапца Александру Пајићу.

-Посебну захвалност дугујемо човеку који је одговоран за управљање градом, који је поред свих наслеђених проблема и дугова успео да испрати и наше проблеме, да својим потписом стане иза нашег пројекта и подржи све што смо тражили. Издвојио је из буџета града 164 милиона динара за опремање нашег предузећа и још 10 милиона динара субвенција за учешће у ИПА фондовима Наравно, мислим на градоначелника Шапца Александра Пајића. Могао бих да причам још доста тога, али су речи сувишне, јер дела говоре све, рекао је Никола Беговић.

Градоначелник Шапца Александар Пајић истакао је да ЈКП “Стари град”, без обзира на људске ресурсе које има, није било у могућности без опреме да ради на квалитетан начин.

-Чистији и лепши град је наш императив. Борили смо се све ово време да појачамо услугу хигијене и подигнемо на највиши ниво. Рекли смо да ћемо ЈКП “Стари град” унапредити и да ћемо купити нову опрему. Ово је само део опреме коју смо обезбедили. Стиће ће још камиона, ауточистилице, аутоцистерна... Након тога ће услуга моћи да буде на највишем могућем нивоу. Тако ће посао бити одрађен брже и квалитетније, али пре свега на добробит наших суграђана. Град Шабац за набавку ове опреме није узео ниједан једини динар кредита. Све смо финансирали захваљујући добром пословању града, рекао је градоначелник Пајић и навео да ће укупна вредност инвестиције бити око 200 милиона динара.

Очекује се да ће камиони за градску чистоћу стићи у наредна два до три месеца. Тиме ће бити комплетирана набавка нове опреме за ЈКП “Стари град”.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa