Инфо

24. новембар 2011.24. нов 2011.
КАД ПОРАСТЕМ БИЋУ СЛИКАР

КОШАРКАШ СА ЧЕТКИЦОМ У РУЦИ

Они су млади, талентовани и кажу, истрајни у својим намерама да кад порасту буду сликари. Заједничка им је љубав према ликовној уметности и Школа цртања Браће Лукић где стичу прве поуке и развијају креативност
Да сам талентован за цртање открили су још у вртићу. Моји васпитачи Гоца и Дејан, приметили су да лепо цртам и саветовали мајку да ме упише у неку школу сликања ““ каже Бојан Васић, ученик другог разреда ОШ “Јеврем Обреновић“ из Шапца.
Од открића његове надарености до поласка у Школу цртања браће Лукић прошло је неко време, тако да Бојан тек последњих десет месеци редовно похађа часове и вредно “вежба руку“. Каже да је за сада доста научио. Пре свега да правилно сенчи, црта веће облике, прави предмете од глине.
- Последња два пута, наставник нам је поставио мртву природу па смо то цртали. Раније смо прецртавали са папира. Сазнао сам како треба да сенчим, подебљам линију, цртам крупније предмете ““ објашњава Бојан.
Иначе, одличан ученик у редовној школи, Бојан поред уметности воли и спорт. Најомиљенији предмет у школи му је српски, можда и због чињенице да велики део времена проводи са мајком у Библиотеци шабачкој. Око будућег позива се за сада двоуми.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa