Инфо

24. март 2022.24. мар 2022.
ОДРЖАНА 13.СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВ

О плановима, програмима и извештајима без дискусије

Мање од пола сата било је довољно одборницима коцељевачког парламента да на прошлонедељној седници усвоје осам тачака. Без дискусије је верификован Оперативни план одбране од поплава за воде другог реда, годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини, усвојен Извештај о стању безбедности саобраћаја на територији ове општине у другој половини претходне године. Расправа је изостала и приликом разматрања извештаја о раду за прошлу и програма за текућу годину Центра за социјални рад као и извештаја о финансијском пословању образовних установа, вртића, основне и средње школе.

Став одборника чуо се једино у оквиру питања и предлога када се за реч јавио представник владајуће већине Јован Сенић како би истакао да нема боље вести за Коцељеву од оне коју је недавно у њу донео председник државе.

-Највеће задовољство свих нас треба да буде повезивање општине Коцељева са општином Уб коју ће донети реконструкција пута и излазак на Коридор 11. То је највећа добит за нашу општину- оценио је Сенић и додао да је и информација да ће у Коцељеви бити отворена још једна фабрика одлична вест за њене грађане те да би то за ову варош и општину значио препород. Он је за скупштинском говорницом поручио општинском руководству да би, приликом реконструкције пута до Уба требало размишљати и о истовременој гасификацији ове територије, што би, како каже, био прави спас за Коцељеву. Сенић се осврнуо и на улагања из буџета и позвао надлежне да размишљају о парцели за паркинг простор, затим о побољшању здравствених услуга посебно у области лабораторијске дијагностике и о изградњи спортског центра и шеталишта.

-Нама треба једно игралиште са атлетском стазом и терени за кошарку, рукомет, одбојку и то би било довољно. И треба и у том плану гледати да се обезбеди парцела што пре јер Коцељева се шири и после неће имати простор какав треба. Вучић је најавио да ће у Коцељеви бити изграђен и затворени базен и све што је ново ја подржавам- рекао је на крају свог излагања одборник већине у коцељевачкој скупштини.
В.Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa