Инфо

24. март 2022.24. мар 2022.
Градски одбор субнора
Саопштење

Градски одбор субнора

Саопштење поводом 24. годишњице нелегитимног и нелегалног бомбардовања Југославије – Србије и Црне Горе
На данашњи дан 24. марта 1999. године засипали су нас бомбама и отровима најмоћније силе на планети, злочиначка осовина НАТО - Америка. Агресија на нашу земљу која је трајала 78 дана постала је главна претња светској безбедности која кршећи све Резолуције СБ без чије одлуке су нас бомбардовали, извршили агресију на нашу малу земљу.

Тиме су отворили Пандорину кутију да се рат покреће без одобрења СБ УН. Тиме је североатлантски пакт постао злочиначка организација која треба бити кажњена за све злочине које је починила. Иза интервенције НАТО-а стајала је велика гомила лажи. О последицама најбоље говоре бројке јер су нам затровали земљу, воду, ваздух, читаву природну средину, због чега ће наш народ патити и плаћати животима хиљадама година. Због чега имамо највећу стопу оболелих од канцера, преко 30.000 годишње.
На нашу земљу ови злочинци су испалили око 60.199 хиљада разних пројектила, углавном сви забрањени према резолуцији 1996/16. пројектили са осиромашеним и обогаћаним уранијумом, око 30 тона највећим отровом познатим човеку у облику у ком је коршћен. Преко 38000 касетних бомби. Срушили 60 мостова, уништили 300 фабрика, погодили 190 школа и 20 болница. Бомбардовани аеродроми, верски објекти, телевизије, возови са цивилима, рафинерије, трафо станице и фабрике са опасним хемикалијама. Убили су преко 2000 цивила, 79-оро деце, са више од 1200 авиона у око 60 000 налета. То је изазвало да се 300 хиљада Срба и неалбанаца исели са КиМ окупирајући тај део наше замље.

Овај злочин који никада нису платили, наш народ никад не може заборавити нити опростити. Посебно ми борци који смо учесници одбране од агесије. А многи од нас су и положили своје животе на бранику своје отаџбине, којима и овим путем желимо да се дубоко поклонимо. То нам је морална обавеза и дужност да чувамо своје слободарске и херојске традиције јер су оне нераздвојни део наше баштине и наше историје.
ГРАДСКИ ОДБОР СУБНОР-А ШАБАЦ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa