Инфо

24. новембар 2011.24. нов 2011.
ШКОЛА ЗА УМЕТНИЧКЕ ЗАНАТЕ

ОПУШТЕНО И ЗАНИМЉИВО

У сарадњи са Филозофским факултетом из Београда прошлог четвртка реализован други сет радионица које су обухватиле историју и педагогију. Радионице се показале успешним и за предаваче и за ученике
У оквиру пројекта „Мале радионице друштвених и хуманистичких наука“ Филозофског факултета из Београда прошлог четвртка одржане су радионице „Извори нам говоре“ и „Победимо смор“ студената и постдипломаца историје и педагогије.
Даница Илић, студент треће године историје, и Милош Лазић, апсолвент, кроз причу и разговор са ученицима, показали су да историју не чине само године, догађаји и нечије тумачење, већ да је историја све оно што их окружује и што раде.
- Оно што они за собом остављају јесте историја, нека врста историјског извора. Ми смо хтели да им покажемо да историјски извори нису само папири, грађевине, усмени остаци, већ су то и филмови, музика, ритмови, сликарство, плакати. Апсолутно све што их окружује што они никада, вероватно, нису ни сматрали историјским извором. Оно што се мени допало је то што су људи који су одлучили да учествују у разговору са нама, а било их је доста, заиста показали велико знања и велико познавање свих тих ствари што је прилично изненађујуће, јер многе наше колеге нису упознате са тим ““ рекла је Даница Илић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa