Инфо

24. март 2022.24. мар 2022.
Адут „плавих“ – Дарко Арсић  (фото: РК Металопластика)

Адут „плавих“ – Дарко Арсић (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Дерби за друго место

Победа неопходна. Раднички намучио Металопластику у првом делу. Дуел најбољих голмана Лиге. Борба и против још једне неугодне традиције. Партизан и Динамо такође желе на позицију два
Уколико се не зовете Војводина, максималан домет за мушке рукометне клубове у Србији је друго место на крају сезоне. Новосађани само званично нису освојили нову титулу, а четири тима играју своју лигу где ће победник бити награђен пласманом у СЕХА лигу, уколико такмичење опстане на овај начин. Свакако и вицешампионско звање има тежину по себи. У борби за ту позицију, на половини плеј офа, кључни дуел игра Металопластика. Ривал Раднички Крагујевац.

Крагујевчани су тренутно други, изненадили су Партизан у Београду, убрзо у Купу и заслужено су ту где јесу. Нису фаворити у Шапцу, али долазе по неки учинак, бод или два.

- Раднички је одличан тим, искусан и састав говори да имају квалитет, али имамо за и ми. Долазе у наш град, у наш храм и све осим победе ћу сматрати неуспехом - истиче капитен Металопластике Дарко Арсић.

Шапчани су после слабог старта, везали три победе у гостима претходне недеље и имају прилику да победом достигну Раднички.

-Постојао је грч на почетку доигравања и то нас је коштало нешто слабијих резултата. У међувремену смо се вратили, вратили самопоуздање, нашу игру и са оптимизмом очекујем наставак. Утакмице кући не смемо више да губимо - додаје Арсић.

Златановић је одличан на голу Крагујевца и уз Арсића најбољи голман лиге. Продановић предводи тим као капитен, некадашњи играч пчастичара, а стандардизовали су форму: Ђерић, Утвић, Станојев, Баруџић. Металопластика игра и против традиције тешких мечева када ривала предводи Ђорђе Теодоровић. Некадашњи тренер “плавих” је у дуелима са екипом из родног града, предводећи Железничар и Раднички, у седам мечева претрпео само један пораз, у полуфиналу Купа претходне сезоне. У Шапцу је једном победио, три пута ремизирао. Први део ове сезоне донео је победу домаћина у Крагујевцу и реми у сали Гимназије.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa