Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Подршка за самостални живот – Нови почетак

Изградња стамбених јединица за социјално угрожене

Пројекат финансиран средствима Европске уније и буџета града Шапца. Циљ пројекта побољшање животних услова и укљученост у социјални и друштвени живот
У оквиру пројекта EU SHAI- „Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији“ који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге, Град Шабац са партнерима, Центром за социјални рад и Каритасом реализује пројекат „Подршка за самостални живот – Нови почетак“ који се финансира средствима Европске уније и буџета града Шапца.

Овим пројектом предвиђена је изградња и опремање 23 стамбене јединице за социјално угрожене категорије становништва, које ће бити изграђене у улици Боже Милановића у Шапцу.
Циљ пројекта је побољшање животних услова и укљученост у социјални и економски живот локалне заједнице кроз изградњу индивидуалних стамбених јединица и примену активних мера социјалне инклузије.

Овом приликом подсећамо наше суграђане да је јавни позив у току и да заинтересовани пријаве могу поднети до 4. априла 2022. године


-Будући корисници објеката имаће прилику да прођу различите обуке како би кроз новостечена знања и вештине били оснажени за активно учешће на тржишту рада и животу друштвене заједнице – истакла је начелница Друштвених делатности Ана Маринковић.

Корисници стамбених јединица и активних мера социјалне инклузије могу бити ромске породице, жене жртве породичног насиља, особе са инвалидитетом и млади до 26 година којима престаје или је престао смештај у установи социјалне заштите или хранитељској породици.

Фото: "Глас Подриња"


-Овом приликом подсећамо наше суграђане да је јавни позив у току и да заинтересовани пријаве могу поднети до 4. априла 2022. године. Текст јавног позива истакнут је на огласној табли Градске управе града Шапца, Центра за социјални рад, месних заједница, Каритаса Шабац и на интернет страници града Шапца – додала је Ана Маринковић.

Заинтересована лица све додатне информације могу добити у Градској управи града Шапца, на првом спрату, канцеларија бр 26 или путем телефона 015/364-120.
Ж.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa