Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
ПРЕДСЕДНИК РИК-А ПИСАО УРСУЛИ ФОН ДЕР ЛАЈЕН

Нетачни наводи да се планира изборна крађа

Председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић упутио је писмо председници Европске комисије Урсули фон дер Лајен, у којем оштро демантује наводе из отвореног писма у којем су 38 невладиних организација и 36 професора исказали забринутост због наводно “унапред испланираних превара бирача” на предстојећим изборима 3. априла.

“Наводи о томе да се на предстојећим изборима планира изборна крађа апсолутно су нетачни и тенденциозно пласирани како би се унапред оправдао лош резултат опозиције, а актуелна власт, преко органа за спровођење избора, оптужила за наводно намештање изборних резултата”, наводи Димитријевић у саопштењу Републичке изборне комисије.

Председник РИК-а је, оценивши да су “сви наводи из отвореног писма објављеног 25. марта у дневном листу Данас нетачни”, позвао да се “уз више од 3.500 до сада пријављених посматрача, прошире капацитети свих посматрачких мисија, како би се актуелни изборни процес сагледао што свеобухватније”.
“Подсећам да све опозиционе политичке странке које учествују на изборима имају право да одреде преко 300.000 својих представника у све бирачке одборе”, навео је председник Републичке изборне комисије.
РТС

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa