Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПОТпрЕДСЕДНИК СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ ЂОРЂЕ МИЛИЋЕВИЋ ЗА “ГЛАС ПОДРИЊА”

СПС не обећава него ради

Једна је Социјалистичка партија Србије и два стуба наше политике - национални и социјални. Ми на ове изборе излазимо са јасним слоганом и мислим да имамо потпуно право на то, а то је – “Ивица Дачић премијер”. Реч је о човеку који је увек показивао храброст и одговорност онда када је то било најпотребније. Не такмичимо се ко ће више да обећа током кампање, него желимо да се такмичимо ко ће више да уради након изборне кампање
Потпредседник Социјалистичке партије Србије, Ђорђе Милићевић, боравио је у уторка у Шапцу. Том приликом је за “Глас Подриња” говорио о очекивањима од предстојећих избора и плановима ове странке након њих.

-На претходним изборима су покушавали да минимизирају СПС, покушавали су да нас униште. Ми смо опстали и, не само да смо опстали, него ће СПС, убеђен сам, са својим коалиционим партнерима, на овим изборима имати далеко бољи резултат него што је имао на претходним парламентарним изборима. Доста више квази левичара који су нам потурали тадашњи представници владајуће коалиције, само да би отимали бирачко тело СПС-а. Једна је Социјалистичка партија Србије и два стуба наше политике - национални и социјални, каже Ђорђе Милићевић.

Истиче да социјална једнакост подразумева једно хумано, економски просперитетно, развијено друштво, у коме ће сви имати једнаке шансе. Додаје да је такво друштво постојало и да ће поново постојати оног тренутка када листа СПС, Јединствене Србије и Зелених Србије добије највећи број мандата у Народној скупштини Републике Србије.

Данас су сви еколози
-Данас сви причају о екологији, видим и ови који су некада били у власти у Шапцу, су постали еколози. Ја их много добро познајем из Народне скупштине. Волео бих да се сретнем са Зеленовићем и да га питам када је он у Народној скупштини говорио о екологији. Какве он везе има са екологијом? То је злоупотреба екологије у политичке сврхе. Екологија мора да иде руку под руку са економијом и ја сам убеђен са ће то бити, рекао је Ђорђе Милићевић.


-Верујем да ће то бити већ 3. априла 2022. године. Ми на ове изборе излазимо са јасним слоганом и мислим да имамо потпутно право на то, а то је – “Ивица Дачић премијер”. Реч је о човеку који је увек показивао храброст и одговорност онда када је то било најпотребније, сачувао је СПС и не само да ју је сачувао него је и модернизовао, реформисао, трасирао један нови пут. Човек који је у претходном периоду преузимао бројне одговорности, а иза тога су стајали само резултати. Такав је био и као министар унутрашњих послова и као министар спољних послова. Да ли Србија памти иједног министра спољних послова од 2000. године до тренутка када је Ивица Дачић преузео ту функцију, који је остварио било који резултат? Сви су они лобирали, али за себе, а не за Србији. Ивица Дачић је радио у националном и државном интересу Србије, заједно са председником Србије и успео да 18 држава повуче одлуку о једнострано проглашеној независности Косова и Метохије. Након избора 2020. године, када су покушали да умање политичку улогу Ивице Дачића, мислећи да ће га избор на место председника Народне скупштине минимизирати као председника странке, која је друга по снази на политичкој сцени Србије, он је јасно показао да функција не чини човека него човек функцију, рекао је Милићевић.
Подсетио је да подржавају избор Александра Вучића за нови мандат на месту председника Србије. Милићевић каже да имају добру сарадњу са Српском напредном странком и да су поносни на све што су уралили у претходних 10 година.

-Разговарали смо непосредно пред ове изборе и договорили се о наставку сарадње, јер сматрамо да све што смо урадили јесте добар и стабилан основ за то. Договорили смо се да заједнички председнички кандидат буде Александар Вучић. Најбољи интерес грађана Србије, у овом тренутку је – Александар Вучић председник Србије, Ивица Дачић премијер, поручио је Ђорђе Милићевић.

Фото: "Глас Подриња"


Не жели да даје предизборна обећања, али каже да ће се борити за мир и стабилност, стандард грађана, али и за мудро вођење спољне политике.

-Сматрам да изборна кампања није време обећања и СПС није странка која воли да обећава током кампање. Не такмичимо се ко ће више да обећа током кампање, него желимо да се такмичимо ко ће више да уради након изборне кампање. Конкретно, оно за шта се СПС залаже јесте мир и стабилност у Србији и региону. Србија неће бити држава сиромашних грађана и ми смо то јасно дефинисали и кроз буџет за 2022. годину где смо посебан акценат ставили на животни стандард грађана. Србија је једина држава у свету која је у периоду пандемије издвојила, кроз мере које су усмерене ка животном стандарду грађана и ка привреди 8,7 милијарди евра, што је око 17 одсто бруто друштвеног производа. Једина смо држава која је у периоду пандемије успела да повећа и плате и пензије. Бесплатно школство, беспалтно здравство! Више превентиве у здравству, јер ће онда и само лечење бити јефтиније, каже Милићевић.

Навео је и да се залажу за побољшање услова у пољопривреди, али и за пдржавање добрих односа са традиционалним пријатељима, пре свега Русијом.

-Залажемо се да субвецније у области пољопривреде буду веће за 50 одсто. Период пандемије је показао да можете да се ослоните на две ствари. Прва су сопствени ресурси, а то је, пре свега, здрава храна, а друга ствар су добри односи са традиционално пријатељски орјентисаним државама попут Русије. Зато ми кажемо – никада санкције Русији! Никада не сећи грану на којој седите. Русија је једина држава која је била уз Србију онда када јој је било најтеже, каже Милићевић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa