Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
Главобоља због геометрије и есејских питања
ОДРЖАН ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

Главобоља због геометрије и есејских питања

Осмаци кажу да им, за разлику од неких претходних генерација, комбиновани тест овога пута није био превише тежак. Највише главобоље им по правилу задају задаци из геометрије као и есејска питања из српског језика која треба да читају. Чак истичу да од таквих питања одмах одустају, без икакве жеље да покушају да пажљивим читањем дођу до одговора, па макар и погрешног
Настава на даљину условљена пандемијом засигурно је оставила последице на знање ученика, али наставници су ипак задовољни оним што су мали матуранти показали на пробном завршном испиту из математике, српског језика и групе предмета у оквиру комбинованог теста.

Прошлог петка и суботе пробној малој матури присуствовала су 102 од 107 осмака ОШ “Мића Станојловић” у Коцељеви, док је петоро ученика пропустило прилику из оправданих разлога.

Након прегледања тестова и ученицима и наставницима ће бити јасније на чему треба додатно радити те ће стручна већа из области предмета анализирати тестове, грешке и на основу тога направити акциони план за унапређивање резултата завршног испита.

Осмаци кажу да им, за разлику од неких претходних генерација, комбиновани тест овога пута није био превише тежак. Највише главобоље им по правилу задају задаци из геометрије као и есејска питања из српског језика која треба да читају. Чак истичу да од таквих питања одмах одустају, без икакве жеље да покушају да пажљивим читањем дођу до одговора, па макар и погрешног.

Припремна настава у школи увелико траје. Наставници већ имају план рада али ће га евентуално прилагодити у складу са резултатима пробног завршног испита како би помогли основцима и припремили их за онај који ће им донети бодове за упис у средње школе.

-Кроз пројекат “Премошћавање дигиталног јаза за најугроженију децу у Србији” добили смо значајан број таблета и користимо их да кроз клубове учења организујемо и припремну наставу по осморазредним одељењима, што значи да ће ђаци, осим непосредно и електронским путем моћи да раде додатно, у циљу постизања што бољих резултата на испиту. Ово је заиста један важан вид подршке школе који ће се примењивати у пракси не само када је у питању завршни испит. И наравно све оно што радимо је потпуно бесплатно- истиче директорка коцељевачке основне школе Соња Поповић и додаје да се ранијих година често дешавало да ђаци не користе припремну наставу у школама те ће убудуће предметни наставници, уколико деца не долазе на часове, сигнализирати одељенским наставницима који ће опет реаговати како би се осмаци што масовније укључили у овај процес.

Мали матуранти више немају изговор јер имају заиста много могућности да потпуно бесплатно раде, обнове градиво, побољшају своја знања и забележе што је могуће већи број бодова.
В.Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa