Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
Фото: МУО

Фото: МУО

НАЧЕЛНИК МУО ПОСЕТИО МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

Између планина и мора

У петак 25. марта Међународни сајам туризма посетио је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, који је обишао штандове градова и општина са подручја Управног округа на којима су представљени туристички потенцијали овог краја-природне лепоте, туристичке манифестације, културно историјски споменици и бројни други садржаји
Од 24. до 27. марта 2022. године одржава се 43. Међународни сајам туризма у Београду, под слоганом “Између планина и мора”. Манифестацију је свечано отворила Татјана Матић, министарка трговине туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије, наглашавајући дугогодишњу традицију сајма и његов велики допринос укупном привредном развоју наше државе.

На сајму се представљају Грчка, Турска, Црна Гора, Тунис, Египат, Босна и Херцеговина, Бугарска, Северна Македонија, Румунија, Мађарска, Словачка, Малдиви, док појединачно наступају излагачи из Албаније, Хрватске и Словеније. По први пут се ове године представљају и Малезија и Демократска Република Сао Томе и Принципе.

У петак 25. марта Међународни сајам туризма посетио је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, који је обишао штандове градова и општина са подручја Управног округа на којима су представљени туристички потенцијали овог краја-природне лепоте, туристичке манифестације, културно историјски споменици и бројни други садржаји.

Туристичка организација града Шапца представила је целовиту туристичку понуду града, а под слоганом “Откључајмо успомене” изложени су разноврсни аспекти туристичке понуде. Промоцијом Народног музеја и Музеја шабачких Јевреја представљена је прошлост овог краја. Шабачко позориште, Парк науке, бројне манифестације “Чивијада”, “Чивијашки карневал”, “Бубијада”, Фестивал цвећа “Руже Липолиста”,”Фестивал јагода у Цуљковићу”, “Фијакеријада у Дреновцу” употпуњују туристичку понуду Шапца. Културу овог краја промовише КУД “Абрашевић”, са традицијом дугом више од једног века постојања.

Туристичка организација града Лознице учествује на заједничком простору регије Подриње. Представили су Манифестацију Лила Ло по којој је Лозница препознатљива,значајна културно историјска места Текериш и Тршић, где се одржава Вуков сабор,који окупљају велики број посетилаца и поштоваоца лика и дела Вука Караџића. Значајну улогу у туристичком потенцијалу има надалеко позната Бања Ковиљача, посебно у области здравственог туризма.

Подземни град Карађорђевића, Зворничко језеро и река Дрина, бројне пратеће манифестације представљене су као понуда Малог Зворника.

Општина Крупањ и читав рађевски крај обилује здравом средином, културно историјским обележјима, али је сајамска понуда базирана на спортском туризму. Последњих неколико година много се улагало у инфраструктуру, па је спортски туризам оправдано постао значајан сегмент укупног привредног развоја овог краја. Сајам је прилика да се оствари нова пословна сарадња у овој области, а постојећа унапреди и побољша.

Терен са вештачком травом, који је урађен крајем 2020. и почетком 2021. године омогућава припреме спортиста током читаве године. Велики број клубова са подручја Републике Србије користи ове погодности. Поред спортског у плану је и унапређење сеоског туризма који има велики потенцијал.

Када је у питању општина Љубови, река Дрина и надалеко чувена Дринска регата представљају туристичко обележје Азбуковице. Сваке године расте број учесника и посетилаца регате, тако да је претходне године овај број премашио 20.000 посетилаца.

Читав Мачвански управни округ велики је туристички ресурс овог дела Србије, са природним лепотама,културно историјским споменицима,верским објектима, Зворничким језером, рекама Дрином и Савом, хотелским и капацитетима у домаћој радиности, гастрономском понудом, добрим и услужним домаћинима, чије потенцијале у наредном периоду треба у што већој мери афирмисати.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa