Инфо

24. новембар 2011.24. нов 2011.
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ КРУПАЊ

РЕЦИ “НЕ“ НАСИЉУ

Прошлог викенда на Гучеву одржана друга тренинг обука за будуће вршњачке едукаторе у оквиру пројекта “Брини о себи и другима ““ реци НЕ насиљу“. Пројекат реализован под покровитељством удружења грађана “Светионик“ из Лознице, финансиран од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије
Како наводе у Канцеларији за младе општине Крупањ, реч је о пројекту који има за циљ да створи услове за безбеднији живот младих кроз превенцију и смањење свих облика насиља, са посебним акцентом на вршњачко насиље и конструктивне моделе решавања сукоба међу младима. Усмерен је на оспособљавање и оснаживање четрдесет младих волонтера, сарадника и координатора Канцеларије за младе из осам градова широм Србије.
- До сада је спроведено две обуке. На њима су учествовали представници из Новог Пазара, Лознице, Крагујевца, Обреновца, Књажевца, Крупња, Пријепоља и Лапова. Преко осмишљеног програма, млади су стекли неопходна знања и вештине неопходне за вршњачку едукацију и медијацију из области толеранције, ненасилног решавања сукоба и конфликта, разумевања међу младима, “ширећи“ међу младима у својим срединама управо преко подучавања, све ове вредности, којима ће моћи да посредују у сукобима међу вршњацима, и помогну и пронађу начине за изласке из конфликтних ситуација ““ рекао је координатор рада крупањске Канцеларије за младе Раденко Живановић, и напоменуо да ће низом “јавних догађаја“ које ће спровести вршњачки едукатори, бити промовисан пројекат и његове основне идеје, док ће јавност и локалне самоуправе тим путем, бити боље упознате са смислом пројекта и његовом важношћу за решавање све изражајнијег проблема насиља међу младима.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa