Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
Креатори подвига: тренери и играчи ВК Шабац

Креатори подвига: тренери и играчи ВК Шабац

ВАТЕРПОЛО: ПЛЕЈ ОФ СУПЕР ЛИГЕ

Чудо у Београду

Шабачки ватерполсити остварили сензационални пласман у полуфинале плеј офа. Неравноправан судијски критеријум. Тријумф невероватан подвиг истичу у клубу. Нови Београд ривал у мају
Нико није очекивао, али се десило, нешто слично победи фудбалера Северне Македоније у Италији недавно. Шабац је елиминисао Црвену Звезду и пласирао се у полуфинале плеј офа где га нико није очекивао. Изгледало је да Шапчани не могу ове сезоне парирати екипама из четворке која жели титулу. Поражени су три пута од Новог Београда, три пута од Радничког, три пута од Партизана, три пута од Црвене Звезде, у различитим такмичењима. Када је деловало да је пласман Звезде међу четири тима формалност, догодила се сензација.

У Шапцу су домаћи, иако десетковани, одиграли сјајно, изборили заслужен реми у последњој секунди, да би, у ишчекивању убедљиог пораза у ревнашу, поново били егал и на крају остварили сан на петерце. Звезда је остала у чуду и борби за пласман од петог до осмог места.

Црвена звезда - Шабац 11:13 (3:3, 1:3, 2:2, 3:1 – 2:4)
Базен „25.мај МГМ“. Судије: Станојевић, Раковић-Крстоношић. Искључења: Црвена звезда 10, Шабац 19. Петерци: Шабац 1 (1).
Ц. ЗВЕЗДА: Мишовић, Тртовић, Ђурђић, Марковић 1, Суботић 3, Милојевић, Пјешивац 1, Басара 1, Рађен, Вукићевић 1, Смиљевић 1, Радојевић 1, Ивановић, Гајић. Тренер: Савић.
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел, Марковић 1, Репановић 2, Копцев, Мараш, Митровић, Станић, Тубић, Шулц, Стојановић 5, Тонковић, Вукадиновић, Ћетковић 1.
Петерци: Марковић 9:10, Радовић 10:10, Шулц 10:11, Басара 11:11, Филиповић 11:12, Ђурђић одбрана, Станић 11:13, Гајић 11:13.


Шабац је елиминисао Звезду, Шабац је елиминисао учесника Лиге шампиона, тим који је грађен да буде равноправан у борби за титулу, екипу састављену од искусних играча, неколико репрезентативаца (Мишовић, Рађен, Танкосић, Басара, Суботић, Смиљевић, Вукићевић; Пјешивац, Гардашевић), клуб који је недавно савалдао један Нови Београд и екипу коју предводи трофејни селектор, двоструки олимпијски шампион Дејан Савић.

-Урадили смо нешто што нико није очекивао. Знали смо шта нас чека, спремали се без пресије, јер су једино реалне биле две рутинске победе Звезде. Меч смо завршили без Репановића, Стојановића, Мараша, још ми делује невероватно ово што смо учинили. Били смо жељни да покажемо како можемо да парирамо и највећима ван свих очекивања, иако реално ни ми нисмо сматрали да је пласман могућ, но сањали смо, а спорт доноси и чуда – рекао је тренер Немања Личанин.

Да је све друго било у егалу, већ би било претешко супротставити се, а посебно када су постојале додатне отежавајуће околности.

Један од јунака сензације: Р. Филиповић (фото: ВК Шабац фб)


-Црвена Звезда није састављана да би се борила са нама за четврто место, већ за титулу. Играју Лигу шампиона, њихов буџет је пет пута већи него наш. Суђење је било изузетно лоше. Крајем друге четвртине смо ми имали осам, Звезда ниједно искључење. До краја дуела је Шабац имао 22 искључења, већину напада Звезде смо се бранили са играчем мање. Један од петераца је шутирао и голман Филиповић, није имао ко други, јер су многи због три искључења меч завршили пре времена. Уз све то су момци предвођени Личанином и Николићем успели. Истински подвиг – истиче председник клуба Ненад Живановић.

Нови Београд је тек у мају, први меч је 4. у Београду, други 7. у Шапцу, евентуални трећи 14. маја у Београду, међутим пре тих дуела Шапчане очекује бараж за опстанак у Регионалној лиги против Валиса.

-То је приоритет свих приоритета. Сезона је успешна само ако будемо бољи у двомечу 2. и 9. априла. Сада смо ми фаворити, а показали смо колико фаворит може лоше да се проведе уколико потцени ривала. То не смемо да дозволимо. Спремамо се као да је у питању финале, надам се у комплетном саставу и циљ је да велики корак ка циљу учинимо већ у Ваљеву – каже Личанин.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa