Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
Провера за бараж
ВАТЕРПОЛО: ПРВА Б ЛИГА

Провера за бараж

Спартак нажалост није изненадио у Кикинди и ЖАК је пред промоцијом у Прву А лигу. Први фаворит пре почетка ће вероватно славити титулу, иако није показао очекивану доминацију, један кикс младих Шапчана је некадашњем учеснику ЛЕН купа омогућио прву позицију.

До краја сезоне у Првој Б лиги остало је још једно коло. Шапчани су фаворити против Бања Луке на гостовању. Домаћи су поразом од Кошутњака у Београду изгубили сваку шансу за опстанак. Победа изабраника Николе Цара вероватно неће бити довољна за прво место, јер Кикинда гостује Врачару, екипи без такмиачрског мотива, те је тријумф гостију известан.

Сава је свакако превазишла сва очекивања ове сезоне, међутим иако су планирали миран крај сезоне почетком априла, добрим играма су обезбедили себи мало више обавеза, али и привилегију да играју најважније ватерполо мечеве ове сезоне у Шапцу.

Очекује их двомеч против деветопласиранe екипе Прве А лиге за место у вишем рангу. Дуго је на тој позицији био славни Бечеј, међутим Бечејци су обезбедили важне бодове, сада су на сигурном, док ће у доквалификације крушевачка Расина.

Бараж је известан, али док не буде потврђен у табору Саве не размишљају о тим дуелима. Следи им пут у Бања Луку и борба за још један тријумф. Свакако ће евентуални мечеви за Прву А лигу бити посластица за све и једно посебно искуство за играче махом средошколце уз понеког основца у лиги са сениорима где у многим тимовима играју ватерполисти чије каријере су почеле пре рођења многих првотимаца Саве.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa