Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
Два кључна кола пред Мачвом: детаљ са меча Мачва – Тимок

Два кључна кола пред Мачвом: детаљ са меча Мачва – Тимок

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Две рунде наде и стрепње

Реми против Тимока отежао позицију Шапчана пред последња два кола. Дуели против екипа из врха. Борба за плеј оф истовремено и борба за опстанак. Плеј аут опасност
Мачва и Тимок су освојили по бод, игра без квалитета и ту је довољно сликовит резултат. Зајечарци су пропуштена прилика и прошлост, а оно што долази доноси бриге. Систем такмичења је такав, као и однос међу екипама да и борба за опстанак има две фазе.

Два кола су преостала до плеј офа. У том доигравању екипе за зачеља боље половине играју без брига седам кола, за своју душу и разигравање младих. Истовремено ће у плеј ауту свако коло бити преломно, јер ће чак шест од осам екипа из те групације у Српску лигу. Кабел је једини прежаљен, сви остали су са шансама, мањим или већим. Готово да је извесно да ће бар један тим који ће у нижи ранг сакупити више бодова од бар једне плеј оф екипе у збиру, но то неће помоћи, јер су били слабији после 30 кола. Парадоксално, али је тако, те је борба за плеј оф изузетно важна.

Мачва – Тимок 0:0 (0:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 600. Главни судија: Марко Делибашић (Врбас); помоћници: Боровић (Батајница) и Јовчић (Београд). ЖУТИ КАРТОНИ: Тојчић и Марковић (Мачва); Петровић, Симоновић, Жерјал, Миљковић (Тимок).
МАЧВА: Самуровић, Марковић, Пешић, Јевтић, Стевановић, Тојчић (Мићановић), Белић, Мијаиловић (Чворић), Ристовић (Николић), Филип Кукуличић (Арнаутовић), Арамбашић.
ТИМОК: Петровић, Николић (Ристић), Симоновић, Пантић (Николић), Ђорђевић, Тричковић (Миљковић), Анђеловић, Жерјал, Давидовић, Петровић Кингсли (Ђукић).


Мачва у наредном колу гостује у Раковици, екипи која је по учинку у пролећној полусезони друга! ИМТ је сигуран у плеј оофу и кандидат бар за суперлигашки бараж. Предвођени Владимиром Лучићем, најбољим стрелцем екипе, Раковчани су једини непоражени на пролеће. Последњи пут су поражени још 18. октобра! Интересантно, успон су започели када је стартовао пад Мачве. Довољно је рећи да су победили Железничар у Панчеву и Јавор у Ивањици.

После пута до београдске општине, Мачва дочекује доскорашњег лидера и још већжег такмаца за Супер лигу, новосадску Младост. Мачва је на истом учинку као и Лозница која је осма, међутим и меч више од њих, док је кобна 11 позиција далеко четири бода. Чињеница је да Лозница и Раднички играју међусобни дуел у наредном колу и имају лакше ривале у последњем, Рад у Београду, односно Златибор у Митровици. Ситуација је можда другачија, јер је јуче Лозница играла против Раковице одложен дуел 24. кола.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa