Инфо

31. март 2022.31. мар 2022.
В. Брајовић: фото РК Металопластика

В. Брајовић: фото РК Металопластика

РУКОМЕТ: КУП СРБИЈЕ

Сан о трофеју

Војводина први фаворит. Сви сањају пехар. Дубочица домаћин, пуне трибине, Металопластика у бољој форми. Реална реприза прошлосезонског финала Купа
Тешко је говорити о трофејима у домаћем рукомету уколико нисте Војводина. Новосађани су већ дуго доминантни и махом све трофеје грабе, без попуштања ривалима и сигурно да и у Лесковац стижу са истом намером. Ипак, Шапчанима уколико Војводина буде у фокусу, то значи да су се пласирали у финале, те да су Новосађани оправдали улогу фаворита против Радничког. Пут до тог тренутка је још дуг.

Финале је у петак, првог априла, али само две од четири екипе ће имати разлог да мисле о њему, оне које победе вечерас, 31. марта у полуфиналима. Металопластика до меча одлуке мора преко домаћина. Дубочица има мотив да оствари највећи успех у историји пласманом у финале. Очекивано је да иза себе има испуњену дворану, надамо се не и фактор среће и онај други фактор, јер плаве дресове носе квалитетнији играчи, а грб на њему је грб веће и у овом тренутку екипе у бољој форми.

Лесковац је у серији од три узастопна пораза, месец и по дана не знају за победу. Тим значајно ојачан играчима из Ниша који су се прикључили када се Железничар суочио са проблемима, прикривено је најављивао да ће бити најпријатније изненађење доигравање, с обзиром да су први део одиграли одлично. Ипак, то се вероватно неће десити, те им је куп последња прилика за печат успешне сезоне. Павловић, Атанасковић, Мађар су узданице, као и преискусни голман Коцић.

Металопластика је четврти узастопни тријумф на волшебан начин испустила против Радничког у дербију, 23:23 (10:10). Имала је два гола вишка у последњем минуту, али су грешке однеле бод. Игром је „пластика“ показала да је форма у успону. У четири последња меча имају три победе и реми- Вратили су се у борбу за друго место.

-Војводина је фаворит, али нико не долази на завршни турнир задовољан што је ту, већ бар сања, ако не очекује трофеј. Наш циљ је пехар. Први циљ је пласман у финале. То треба учинити против домаћина, посебно мотивисаног пред домаћом публиком, али квалитет је на нашој страни – истичу у клубу.
Ови ривали ће одиграти и наредни првенствени дуел, само у Шапцу. Било је нерешено у Лесковцу на старту, а нови меч у овом граду (четвртак, 31. март, од 19 часова) можда је и најважнији до сада.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa