Инфо

7. април 2022.7. апр 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Пријем за рукометаше Металопластике, освајаче Купа Србије

Пехар за почетак трофејног низа „плавих“

Трофеј за клуб и навијаче. Труд и рад увек дају резултат. Важно што је успех остварен у години када је Шабац постао власник дворане „Зорка“. Улагања у спорт оправдана. Инфраструктурни планови
Рукометаши Металопластике су после шест година вратили трофеј Купа Србије у Шабац, што је други сениорски пехар Шапчана у овом веку, а као и 2016. пехар је освојен против званичног шампиона Војводине. Овај пут тријумфом 29:28 после продужетака.

-Вратили смо пехар где му је место, вратили смо га у наш град. Нисам рођен овде, али носећи дрес Металопластике и Шабац је постао део мене. Играли смо невероватно одбрану, имали смо већу жељу, веће срце и победа је морала бити наша ко год да је ривал на другој страни - рекао је капитен Дарко Арсић.

Титулу доноси победа у финалу, међутим пут до финала је дуг и не одвија се само на утакмицама него у приступу тренинзима, психолошкој припреми и енергији навијача.

-Рад и труд увек дају резултате. Ови момци тренирају вредно, предано, посвећено, савесно и они су апсолутно заслужили пехар, пажњу и надам се да смо Шапчане учинили поносним, јер је победа била и за наше верне навијаче. Трудићемо се да ово буде почетак континуитета освајања пехара сваке сезоне - истакао је директор РК Металопластика Славиша Стојиновић.

На пријему у Градској кући, организованом у част рукометаша истакнуто је да спорт јесте један од најбољих промотера Шапца, а Металопластика клуб који је бренд града. Овај трофеј и резултати млађих категорија су гаранција да ће Металопластика и у будућности донети много радости својим навијачима и суграђанима, уверен је градоначелник Шапца.

-Изузетно ми је драго што се успех догодио у години када је хала “Зорка” постала власништво града. Ови момци су нас све обрадовали и показали да је улагање у спорт важно и оправдано. Ми сигурно нећемо стати само на задовољству куповине дворане, већ планирамо да направимо модерну халу за најважнија спортска такмичења. Уверен сам да ни Металопластика неће стати на овом трофеју и верујем да ће уследити низ успеха, убрзо и шампионска титула и наступ у најјачим европским такмичењима - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

У полуфиналу Металопластика је надиграла домаћу Дубочицу. Победа у Купу је осигурала право наступа у Европи наредне сезоне за Шапчане. Ово је укупно шести куп трофеј шабачког клуба, рачунајући и период бивших држава.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa