Инфо

7. април 2022.7. апр 2022.
Алка Џоши: Снови од кане

Алка Џоши: Снови од кане

Неодољив портрет жене која се бори да нађе своје место у друштву растрзаном између традиционалног и модерног, роман који нам отвара врата у свет истовремено раскошан и фасцинантан, али и строг и окрутан.

Бестселер Њујорк тајмса, Ју-ес-еј тудеја, Паблишерс виклија, избор књижевног клуба Риз Видерспун, финалиста Гудридсовог избора у категорији историјске фикције, преведен на више од 25 језика.

Бежећи од несрећног, уговореног брака, Лакшми одлази из свог села и проналази дом у живописном Джајпуру, Ружичастом граду. Тамо постаје уметница која осликава каном, а глас о њеном таленту брзо се шири: осим због оригиналних шара, цене је и због способности да слуша и да даје мудре савете. Ускоро задобија поверење богатих жена из више класе, које јој откривају своје тајне. Али она никада неће моћи да им открије своје. Једног дана, на њеним вратима појавиће се муж од којег се годинама скривала, а са њим и девојчица необичних очију, њена сестра за коју није ни знала да постоји. У граду у којем се трачеви шире брже од оштре ароме сандаловине, њен ће се сан о независности и слободи коју је толико желела распршити у хиљаду комадића.

Први читалац који нам се јави на број телефона 015/353-244 добиће на поклон књигу „Снови од кане“.


Алка Џоши рођена је у Индији, у савезној држави Раџастан. Њена породица стигла је у Сједињене Америчке Државе када је она имала девет година. Дипломирала је на Универзитету Станфорд и магистрирала на Уметничкој академији Калифорније. Писала је рекламне текстове, радила као маркетиншки консултант и илустратор. Живи на полуострву Мотереј у Калифорнији, са мужем и два непослушна пса.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa