Инфо

7. април 2022.7. апр 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

УЛТРАЗВУЧНИ АПАРАТ ДОНАЦИЈА ГРАДА ЗА ДОМ ЗДРАВЉА

За бољу услугу и мање чекања

“Овом набавком ћемо подићи ниво квалитета пружања услуга који ће бити бржи, ефикаснији и наше суграђанке неће дуго чекати на прегледе, што је јако важно с обзиром да се повећао број малигних болести код жена. Најучесталији су карцином дојке и карцином грлића материце. Ми овом приликом апелујемо на наше суграђанке да се јаве свом изабраном гинекологу”, наводи др Јасмина Станковић, директорка шабачког Дома здравља
Служба за здравствену заштиту жена Дома здравља “Др Драга Љочић” добила је прошле седмице ултразвучни апарат, донацију града Шапца. Апарат је од великог значаја за службу, због тога што се у претходном периоду рад обављао на само једном апарату, док је други био покварен.

-Овом набавком ћемо подићи ниво квалитета пружања услуга који ће бити бржи, ефикаснији и наше суграђанке неће дуго чекати на прегледе, што је јако важно с обзиром да се повећао број малигних болести код жена. Најучесталији су карцином дојке и карцином грлића материце. Ми овом приликом апелујемо на наше суграђанке да се јаве свом изабраном гинекологу, наводи др Јасмина Станковић, директорка шабачког Дома здравља и захвалила се граду Шапцу на подршци коју пружа Дому здравља и примарној здравственој заштити, како у запошљавању здравствених радника и финасирању њихових плата, тако и у набавци санитетских возила и опреме.

Градоначелник Шапца Александар Пајић навео је да је за апарат издвојено 3,7 милиона динара из буџета града.

-Сматрамо да је ултразвучни апарат, који смо уручили служби гинекологије, нешто што је неопходно за квалитет услуге који обаљају лекари у Дому здравља, али и како би се смањиле гужве и чекање на овом одељењу. Ове године смо у буџету предвидели 10 милиона за набавку нове опреме за Дом здравља. Град Шабац много улаже у здравствену заштиту и имамо континуитет у опремању здравствених установа. Током претходних 16 месеци смо уручили три нова санитетска возила Дому здравља и још много апарата и опреме неопходних за бољу и квалитетнију здравствену заштиту. Верујем да је то прави начин бриге о нашим суграђанима, рекао је градоначелник Пајић.

Подсетио је и да у наредном периоду следи изградња нове Шабачке болнице у коју ће из републичког буџета бити уложено 50 милиона евра, а која ће имати 74.000 квадратних метара.
Изградњом нове болнице стварају се и нове могућности за унапређење рада Дома здравља.

-Пројекат реконструкције Опште болнице и Дома здравља представља велику унвестицију. По изградњи нове болнице, Дом здравља ће прећи у хируршки блок и на том месту ће бити комплетна примарна здравствена заштита. Од великог значаја и за све наше службе и за грађане ће бити да све буде на једном месту, рекла је др Јасмина Станковић.

Уручивању опреме присуствовао је и председник Скупштине града Немања Пајић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa