Инфо

7. април 2022.7. апр 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

КОМЕНТАР ГРАДОНАЧЕЛНИКА ШАПЦА НА РЕЗУЛТАТЕ ИЗБОРА

Шапчани гласали за будућност града и Србије

Верујем да су људи гласали према делима и према ономе што је остварено у претходном периоду. Председник ужива велико поверење грађана Шапца и грађана Србије, што се на овим изборима и видело. Не можете заварати грађане Србије неком ад хок политиком коју неки представници опозиције примењују
Градоначелник Шапца Александар Пајић прокоментариосао је резултате избора остварених у Шапцу. Истакао је да је задовољан убедљивом победом Српске напредне странке и Александра Вучића и захвалио се грађанима који су им пружили поверење. Пајић сматра да су Шапчани на овај начин показали да знају да цене све оно што је председник Србије у претходном периоду урадио за Србију и град.

-Верујем да су људи гласали према делима и према ономе што је остварено у претходном периоду. Председник ужива велико поверење грађана Шапца и грађана Србије, што се на овим изборима и видело. Не можете заварати грађане Србије неком ад хок политиком коју неки представници опозиције примењују. Морате имати континуитет, један државнички однос, пре свега према својој земљи, али поштујући све остале. Александар Вучић је то показао у првом председничком мандату и мислим да је заслужио и овај мандат, што су потврдили и грађани Србије, рекао је Пајић.

Градоначелник је сигуран да ће, све оно што је започето у претходном председничком мандату Александра Вучића, бити завршено у овом. Истакао је важне пројекте за Шабац, пре свега нови мост преко Саве, ауто-пут Рума - Шабац, брзу саобраћајницу Шабац - Лозница, нову болницу, али и водоводну и канализациону мрежу.

-Сигуран сам да су наши суграђани, ценећи оно што је урађено, гласали за будућност овог града и будућност Србије. Убедљива је и епохална победа Српске напредне странке у Шапцу и на парламентарним изборима. Поносан сам што сам у тако јакој партији као што је СНС. Показујемо да нису били случајни резултати остварени 2020. године, да смо достојни функција на које смо изабрани и трудићемо се да, у наредне две године, све оно што смо обећали реализујемо, рекао је Александар Пајић.

Градоначелник није желео да се “превише осврће на губитнике”, али је морао да закључи да је велики губитак имао бивши градоначелник са својом странком Заједно за Србију:

-Резултати од 7.842 гласа за више од 10.000 гласова мањи него што је имао на последњим изборима. То наши суграђани кажњавају зато што се не бави обичним грађанима и темама битним за град, него мисли да је му је република надомак руке. Та политичка опција је имала неке предизборе. Ми смо причали да је то фарса, бацање прашине у очи. Јако мали број људи је учествовао у њима. Сада питам где су Милутин Станковић, Горан Стојићевић? Да ли ће они ући у републички парламент? Наравно да неће. Ући ће само Небојша Зеленовић, јер он се и борио само за себе. То су грађани Шапца препознали. Зато има толико гласова мање него што је имао пре само годину и по дана. Због тога се догодио крах бивше власти, рекао је градоначелник Пајић и додао да се они труде да својим резултатима направе разлику између онога што је било пре 2020. године и онога што је наступило после тога.

-Трудимо се да се сваког дана доказујемо својим суграђанима и решавамо нагомилане проблеме који су 20 година стављани под тепих. Ми се не жалимо на то што смо добили у наслеђе. Не кукам над проблемима који су јако велики, задужењу града које је огромно. Свакога дана са својим тимом радим на решавању тих проблема. Стабилизовали смо буцет, радимо капиталне ствари које смо обећали суграђанима. Заједно са суграђанима можемо да направимо јако добро резултатате и још једном им захваљујем што су показали да имају поверења у политику СНС и Александра Вучића.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa