Инфо

7. април 2022.7. апр 2022.
Фото: Галеб

Фото: Галеб

НОВА ФИСКАЛИЗАЦИЈА

Први сертификовани хардверски ЛПФР

Локални процесор фискалних рачуна је незаобилазни део нове фискализације. Фискалне касе га, углавном, имају интегрисаног, док корисници сертификованих софтвера (ЕСИР-а) морају да се одлуче да ли ће радити преко хардверског или софтверског ЛПФР-а.

Овај уређај је намењен за комуникацију са безбедносним елементом, ЕСИР терминалом и, коначно, са сервером Пореске управе. У себи поседује интегрисани читач безбедносног елемента и корисник, када повеже све како треба и изда први рачун, сматра се фискализованим по новом систему. Компанија Галеб је на тржиште избацила сертификовани хардверски ЛПФР МЕ-51. Урађен на ЛИНУX платформи, са моћним перформансама пружиће корисницима лагодан рад у новом фискалном окружењу. Сигурносни елемент за рад ЛПФР-а је формата 2ФФ, односно, СИМ картице.

Дакле, комплетна комуникација фискалног окружења – софтвера, безбедносног елемента и сервера Пореске управе одвија се преко ового уређаја. Стабилнији је и поузданији од софтверског јер се не налази на неком серверу или Клоуду, него у простору корисника.

Поред уређаја ЛПФР МЕ-51, Компанија “Галеб” има сертификоване и фискалне касе Галеб Н910 Про и Галеб ГТ 10 БОX, а ових дана се очекује и сертификација новог Галеб ГЕ 10 Боx-а. Комплетну понуду највећег српског произвођача фискалних каса можете погледати на интернет страници efiskalizovan.rs или се информисати преко бесплатног цалл центра на број 0800 111 123.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa