Инфо

7. април 2022.7. апр 2022.
После шест година Куп трофеј у Шапцу: РК Металопластика (фото: РК Металопластика фб)

После шест година Куп трофеј у Шапцу: РК Металопластика (фото: РК Металопластика фб)

РУКОМЕТ: МЕТАЛОПЛАСТИКА ОСВОЈИЛА КУП СРБИЈЕ

ПЕХАР ПОНОВО У ШАПЦУ!

Металопластика освојила други Куп Србије и шесто укупно куп знамење. У финалу надиграна и савладана Војводина. Резултат замајац за наредне мечеве у Супер лиги. Два појединачна трофеја
Металопластика је освајач Купа Србије и већ то довољно лепо звучи када се изговори или прочита, но ко је гледао два меча „плавих“ на финалном турниру може бити изузетно поноцан на наступ младе екипе која је најпре домаћина, а потом и чинило се непобедиву Војводину, не само победила, него и надиграла у маниру искусних и моћних екипа.

Додић у репрезентацији
Металопластика има млад тим, а један од изданака школе клуба, крилни играч Матеја Додић уврштен је на списак репрезентативаца Србије који ће се у двомечу против Словеније средином октобра борити за пласман на Светско првенство 2023. године. Селектор Ђерона је Додића уврстио на списак десних крила заједно са: Радивојевићем, Воркапићем и Ђукићем.


-У Лесковац смо стигли уверени да можемо до титуле. Војводина и Раднички су испред нас на табели, изгледало је да Новосађани немају конкуренцију, нас је чекао домаћин у сјајној атмосфери, но опет смо дошли уверени да можемо до успеха. Веровали смо у свој рад, тренинг, веровали смо у снагу колектива коју поседујемо. Било је падова у игри, али не и психолошких падова код нас што нам је омогућило да се будимо у право време и побеђујемо – истакао је Војислав Брајовић, званично најбољи играч завршног турнира.

Заслужено знамење (фото: РК Металопластика фб)


Полуфинални дуел против Дубочице, Металопластика није добро почела, али је већ на среидни полувремена показала да је ипак значајно квалитетнија екипа. Сав притисак, навијање више хиљада гледалаца нису успели да угрозе Металопластику када је први пут повела.

Велике шансе даване су Војводини у великом финалу. Имали су десет узастопних домаћих трофеја и самопоуздање екипе која је практично већ обезбедила нову шампионску титулу. Шапчани су славили више него заслужено после продужетака, међутим заслужили су славље и раније. Читав меч су водили, имали пад само у неколико минута последњег квартала, успели да се изнова врате, пропусте напад за победу.

Војводина – М‘пластика 28:29
(24:24, 12:13) прод.
Лесковац. Гледалаца: 1.000. Судије: Стојковић и Николић. Седмерци: Војводина 8 (5), Металопластика 2 (1). Искључења: Војводина 18, Дубочица 8 минтуа.
ВОЈВОДИНА: Шијан, Куртеш, Милић 1, Прибарк 5 (2), Веркић, Оцвирк 4 (2), Миленковић, Рађеновић 1, Ратковић 28, Томић 2, Николић 7, Роган, Кљајић 5, Буњевчевић, Бедоуи.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 2, Јевтић 1, Миловановић, Ћосић, Срдановић 4, Марковић, Миловановић, Азиз 9, Иванић, Арсић, Терзић, Брајовић 7, Миленковић 2, Мештер 1 (1), Дакић 2.


-Имам сјајне саиграче, храбре и срчане момке и њихово срце нас је водило до пехара. Нисам рођен у Шапцу, али сам бранећи за Металопластику заволео толико овај град да га сматрам својим и каже дам смо вратили трофеј где му је место у наш град. Заплакао сам на крају, емоције су ме сустигле. Иза сваке победе је велики труд, напоран тренинг и жеља. Феноменалну одбрану смо играли, изгарали у сваком нападу, поносан сам на њих. Хвала свима, хвала нашим навијачима који су уз нас увек и чију енергију осећамо у сваком тренутку – рекао је капитен Дарко Арсић, најбољи голман турнира.

Пехар у рукама капитена (фото: РК Металопластика фб)


Више од пет година Металопластика није знала за успех против Војводине. Играла је више егал утакмица, само је увек Војводина успевала да преломи у своју корист. Тријумф у Купу је значајан и са аспекта самопоуздања пред скорашњи меч у Супер лиги. „Плаве“ чека борба за друго место.

Дубочица – М’пластика 24:30 (11:13)
Лесковац. Гледалаца: 3.000. Судије: Боричић и Марковић (оба Београд). Седмерци: Дубочица 4(2); МП 5(3). Искључења: Дубочица 6; МП 4 минута.
ДУБОЧИЦА: Гашић, Цветковић, Радуловић 1, Маринковић, Грубић 5, Александар Д. Павловић 1, Мађар, Митровић, Спасић 1, Матовић 4, Атанасковић 4, Адамовић 1, Ристовић 5, Александар В. Павловић, Анђелковић 2, Коцић.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 1, Јевтић, Н. Миловановић 4, Ћосић, Срдановић 3, Мирковић, Ф. Миловановић 1, Мохамед 2, Иванић, Арсић, Терзић 6, Брајовић 4, Миленковић 2, Мештер 5, Дакић 2.


-Утакмице попут финалне су најбоља промоција рукомета. Много борбе, преокрета, великих дуела у сваком нападу. Ми смо од старта имали циљ да покушамо да победимо Војводину. Били смо до сада увек близу, али не довољно, веровали смо да у Лесковцу може бити наш тренутак. Висок интензитет доноси исхитреност, грешке, међутим и у тим тренуцима је потребно наћи концентрацију и вратити меч под своју контролу. Ови момци су то успели и бескрајно сам поносан на њих. Надам се да смо донели радост Шапчанима, нашим навијачима и да ћемо и у будућности доносити пехаре и славље у град рукомета као што је Шабац – рекао је тренер Металопластике Миодраг Кажић.

Победом у Купу Металопластика је осигурала пласман у Европу наредне сезоне. Већ током викенда Металопластику очекује утакмцица против Дубочице у Шапцу у оквиру 8. кола плеј офа.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa