Инфо

7. април 2022.7. апр 2022.
Сваки меч пресудан за Мачву

Сваки меч пресудан за Мачву

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Борба за опстанак све извеснија

Мачва није поражена, већ је претрпела дебакл у Раковици, одигравши испод сваког нивоа. Ниједна реч није сликовитија од резултата. Коло пре краја је Мачва врло далеко од плеј офа и врло близу плеј аута и неминовне борбе за опстанак.

Интересантно, али плеј оф је још увек могућ и потребна су да се испуне два услова. Шапчани треба да савладају изванредну Младост из Новог Сада, а да Жарково претрпи изненађујући пораз од просечне Будућности на свом терену да би оба тима имала исти број бодова. Није реално, али фигурира као опција. Уколико се то догоди, Мачва би била осма, јер према пропозицијама ФСС (члан 20) још увек важи правило гола у гостима, те је Мачва захваљујући победи од 3:1 током јесени у предности у односу на победу Жаркова у Шапцу 2:0.

ИМТ Раковица - Мачва 6:1 (4:0)
Раковица. Гледалаца: 350. Главни Судија: Давид Матић (Н. Сад); помоћници Милосављевић (Бг) и Рађен (НС). Стрелци: Савић у 20. и 35, Зорић у 55.мин, Радочај у 57.(пенал), Луковић у 75. и Стојановић у 89. за ИМТ; Мићановић у 69. за Мачву.
ИМТ: Којић, Зорић, Марковић, Глишић, Стефановић (Луковић), Ивковић (Стојановић), Лучић (Вукић), Стаменић (Ђуричин), Савић, Џиновић, Радочај (Еламе)
МАЧВА: Самуровић, Марковић (Кукуличић), Николић, Јевтић, Марјановић, Пејчић (Стевановић), Белић (Мићановић), Адамовић, Мијаиловић (Сладојевић), Арамбашић, Ристовић (Арнаутовић).


Ако се не испуне оба услова, Мачва ће у плеј аут и седам рунди велике борбе за опстанак и избегавање 11. или ниже позиције. Посебно ће бити проблем у случају пораза Мачве и успеха неке од екипа испод ње на табели. Осим Кабела сви тимови имају своју прилику за спас.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa