Инфо

14. април 2022.14. апр 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Промоција књиге посвећене Мијаилу Грушановићу

Микан за сва времена

Дело живој легенди шабачке и српске кошарке. Најважнији трофеј за главног јунака. Спортиста који је животом пример за друге. Сваки његов меч је инспирација
Мијаило Грушановић је најпознатији и по многима најбољи, а свакако најупечатљивији шабачки кошаркаш доживео је привилегију да за живота добије књигу посвећену њему. Момчило Ивановић, некадашњи кошаркашки тренер и хроничар овог спорта код нас сажео је своја сећања и сећања других у књигу једноставног имена “Микан”.

-Није било тешко доћи до података о Микану, али је било тешко одабрати сегменте о делу човека о коме је све већ речено. Њега сви знају, сви га се радо сете када евоцирају успомене и он је инспирација био у сваком свом мечу. Заједно са Степандићем је обележио укатну еру шабачке мушке кошарке – истакао је аутор.

Грушановићева каријера трајала је више од три деценије. Водила га је од Богатића и Шапца до Београда, Новог Сада, Вршца, Чачка. Био је и фудбалер аматерског клуба „Душко“ из родног Клења.

-Ово дело је за мене трофеј који ће заузимати заувек посебно место. Кроз каријеру сам се трудио да увек будем најбољи што могу бити, али да неко читаву књигу посвети мени је част над частима. Хвала свим тренерима и саиграчима, јер без њих не би било ни мене. Хвала и мојој породици која је била и остала подршка у каријери и у животу, подршка која ме носи - рекао је Мијаило Микан Грушановић.
Књига која понесе лично име или надимак остаје вечно везана за онога коме је посвећена.

Фото: "Глас Подриња"


-Импресионирао је не само игром, него и животом, том везаношћу за земљу која га није напуштала ни када је био на врхунцу. Новац га није променио, истинске вредности је баштинио изнад материјалног и то могу само посебни људи – уверен је проф. др. Владимир Копривица.

Кроз своју каријеру, где год је наступао Грушановић је био промотер свог краја истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

-Грушановић је један од највећих спортиста Мачванског округа, страствен, посвећен, не само кошарци, већ и другим спортовима. Сигуран сам да ће и кроз књигу млади добијати смернице како бити успешан и дуговечна на високом нивоу као што је био Микан Грушановић - уверен је Александар Пајић.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa