Инфо

14. април 2022.14. апр 2022.
Фото: Pixabay

Фото: Pixabay

ЛОЗНИЧАНИН УХАПШЕН ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБЕ СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА

Осумњичен за крађу из робних резерви

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије, УКП, Службе за сузбијање криминала и Полицијске управе у Шапцу, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, у предмету контроле складиштара који лагерују робу Републичких робних резерви, ухапсили су Г. Ф. (1967) из Лознице, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Он је како се сумња, у својству одговорног лица у привредном друштву „Млин Филиповић Ката“ ДОО, од 1. јануара до 4. априла 2022. године, отуђио више од 2.500 тона меркантилне пшенице и кукуруза у власништву Републичке дирекције за робне резерве, а који су му били поверени на складиштење и чување.

Осумњичени је на тај начин оштетио Републичку дирекцију за робне резерве за 94.927.334 динара, док је за себе прибавио противправну имовинску корист у истом износу.
Г. Ф. је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, настављају провере пословања других складиштара Републичке дирекције за робне резерве на територији Републике Србије.
Муп.рс

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa