Инфо

14. април 2022.14. апр 2022.
Представљена зелена линија
ЗЗЈЗ ШАБАЦ ОБЕЛЕЖИО СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА

Представљена зелена линија

Светски дан здравља који је ове године посвећен је очувању здраве животне средине, обележава се под слоганом „Наша планета – наше здравље“. Тим поводом, у Заводу за јавно здравље Шабац представљен је нови информативно-едукативни портал под називом Зелена линија.

Директор Завода, др Бранко Вујковић позвао је суграђане да дају свој допринос у очувању животне средине.

Поводом обележавања Светског дана здравља, испред Превентивног центра ДЗ Лозница, одржана је заједничка здравствено промотивна акција Завода за јавно здравље Шабац, Дома здравља Лозница и Црвеног крста Лозница. Том приликом, уручени су дарови и захвалнице Лани Павловић из ОШ „Анта Богићевић“ из Лознице и ПУ „Наша радост“из Крупња, који су учествовали у ликовним и литерарним конкурсима у оквиру обележавања здравствено-васпитних кампања.


- Апелујемо на све грађане да дају свој допринос не само у очувању сопственог и здравља ближњих, него и средине у којој живе. Ако узмемо у обзир податке СЗО да се 600 милиона стабала годишње посече због конзумирања дувана, јасно нам је да једноставним престанком пушења можемо утицати на животну средину у већој мери него да засадимо дрво. Пандемија јењава, али је загађење животне средине присутно и трајаће док не будемо почели да доносимо здраве изборе када је у питању индиректни утицај на наше здравље, истакао је директор Вујковић.

Портал има за циљ да пружи грађанима значајне информације о мониторингу животне средине.

- То подразумева информације о основним параметрима праћења ваздуха, воде, земљишта, буке и хране. Поред концизног и народним језиком написаног текста и чињеница, идеја нам је да се осврнемо на бројне недоумице које се тичу водоснабдевања и квалитета ваздуха. Намера нам је да сајт константно унапређујемо и дајемо одговоре заинтересованим суграђанима, поручио је помоћник директора за медицинске послове др Игор Драгичевић.

Портал се може пратити на web адреси zelenalinija.com.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa