Инфо

14. април 2022.14. апр 2022.
Трибина стручњака Музеја жртава геноцида
ТРИДЕСЕТ ГОДИНА МУЗЕЈА ЖРТАВА ГЕНОЦИДА: ХОЛОКАУСТ НА ТЕРИТОРИЈИ ЈУГОСЛАВИЈЕ ТОКОМ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА

Трибина стручњака Музеја жртава геноцида

Музеј жртава геноцида у сарадњи са Музејом шабачких Јевреја организује трибину на тему „Тридесет година Музеја жртава геноцида: Холокауст на територији Југославије током Другог светског рата“. Трибина је заказана за четвртак 14. април у просторијама Музеја шабачких Јевреја са почетком у 18.00 часова.

Предавање ће одржати стручњаци Музеја жртава геноцида др Драган Цветковић, музејски саветник, и Биљана Марцојевић, кустос-историчар и музејски педагог. Циљ предавања биће презентовање досадашњег рада Музеја жртава геноцида на неговању културе сећања на српске жртве геноцида у Независној држави Хрватској и на српске жртве страдале током Другог светског рата на простору читаве Југославије. Поред тога, стручњаци Музеја жртава геноцида ће се посебно осврнути на жртве Холокауста на простору Југославије, настојећи да публици предоче главне одлике овог сложеног и комплексног историјског феномена, са посебним освртом на научне домете који су до овог тренутка остварени на пољу истраживања низа тема везаних за Холокауст.

Ово предавање се организује уз подршку Фондације Музеја жртава геноцида, а у склопу низа активности којима Музеј жртава геноцида обележава тридесетогогидшњицу свог постојања.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa