Инфо

14. април 2022.14. апр 2022.
Обележен Светски дан здравља
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ, АКТИВНОСТИ ЦРВЕНОГ КРСТА

Обележен Светски дан здравља

Најмлађи су могли чути да животна средина мора да се штити и рециклажом уз фрампантан податак да се годишње рециклажом уштеди 700 милиона тона у емисији угљен-диоксида а само рециклажа једне тоне стакла смањује загађење ваздуха за 20 процената
У сарадњи са Домом здравља, ПУ Сунцокрети и библиотеком Диша Атић, Црвени крст општине Владимирци је обележио светски дан здравља. Ове године посвећен је очувању здраве животне средине а под слоганом „Наша планета, наше здравље“. Завидан број најмлађих у здању Конака спознао је у овој планетарној едукацији све о значају ваздуха, воде и хране а у циљу опстанка свих живих бића и очувању здравља целе планете.

Спознаја колико свако појединачно може помоћи да се очува здрава животна средина дала је на увид и забрињавајуће податке. Попут оног да је удвостручена потрошња воде у задњих пола века и да се значајно мора штедети јер су њене количине ограничене уз алармантан податак да је од укупне количине воде на планети само непуних три посто слатководне. Уз то да је мали део који чине реке и језера што се опет користи за производњу хране, привреду за око седам милијарди људи.

Најмлађи су могли чути да животна средина мора да се штити и рециклажом уз фрампантан податак да се годишње рециклажом уштеди 700 милиона тона у емисији угљен-диоксида а само рециклажа једне тоне стакла смањује загађење ваздуха за 20 процената, па се самим тим свест о заштити планете мора подићи на највиши ниво, не били спречили катастрофалне последице у виду климатских промена које већ узимају данак.
С.К.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa