Инфо

14. април 2022.14. апр 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

КОЊИЧКА СЕЗОНА НА ХИПОДРОМУ У БОГАТИЋУ

Старт на Цвете

Планирано је пет тркачких дана на хиподрому Коњичког клуба „Мачванин“ у Богатићу, а галопери ће се такмичити за укупан фонд награда од три милиона и сто хиљада динара. За први дан, незапамћен упис. Наступиће укупно 49 брзих коња у пет трка а први старт је у 14 часова и 30 минута
Први старт галопера у Мачви, на хиподрому Коњичког клуба „Мачванин“ у Богатићу биће, као што је то већ по традицији на велики хришћански празник Цвети, 17. 04. ове године, каже на почетку разговора члан Управног одбора клуба и један од најзаслужнијих људи за дуго трајање и напредак овог динамичног спорта у Мачви Милинко Ердевички.

Оцењујући стање у овдашњем, веома цењеном спорту са дугом традицијом Ердевички примећује да је повећано интересовање овдашњих одгајивача и љубитеља коњичког спорта, што је и клуб имао посебно у виду, али и локална заједница, која му се увек нађе на услузи и помоћи.

Узимајући поменуто у обзир, ентузијасти, чланови клуба истичу да су им штале пуне тркачких коња, које интензивно припремају за предстојећу сезону. Упоредо су извршили и поједине техничке припреме за први старт.

-Извршена је реконструкција судијске трибине, доградњом нове платформе за сниматеље. Уједно изграђено пет нових боксова за смештај коња на дан трке. Урађена је фасада на Управној згради са санитарним чвором, наглашава Ердевички и додаје да су уредили 23 ара шуме за проширење падока.
На иницијативу Коњичког клуба општинско Веће прихватило је куповину 55. ари земљишта близу хиподрома за проширење садржаја на истом, где се између осталог планира стварање услова за отварање школе јахања.

Уз све поменуто није заборављено уређење травнате стазе, која спада међу најудобније и најсигурније у Србији и завршена проба система за заливање.

Основни циљ је што квалитетнији услови за трке коња и посету публике на овом спортском објекту.
Као важну ставку у организацији трка Ердевички, на крају овог разговора потенцира и исплату освајачима награда, четврти дан после трка, што је веома добар стимуланс, како за власнике коња, тако и за повећање броја публике.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa