Инфо

14. април 2022.14. апр 2022.
УЧЕНИЦИ МАШИНСКЕ СТРУКЕ ПЛАСИРАЛИ СЕ НА РЕПУБЛИЧКА ТАКМИЧЕЊА

Три представника средње школе

Добрим резултатима на републичким такмичењима надају се ученици и ментори машинске струке који су остварили одличан пласман на недавно завршеним регионалним такмичењима и обезбедили учешће на државним
Добрим резултатима на републичким такмичењима надају се ученици и ментори машинске струке који су остварили одличан пласман на недавно завршеним регионалним такмичењима и обезбедили учешће на државним. Најпре је првог викенда априла ученик друге године смера бравар Драган Јелић, чији је ментор професор Драган Стојановић освојио друго место у Новом Пазару, на регионалном такмичењу трогодишњих школа и осигурао место међу најбољим ђацима који ће знање и умеће одмерити половином маја у Крагујевцу на републичком такмичењу. Коцељевачка средња школа ће у Београду од 20.-21.маја имати два представника четвртог степена машинске струке. Један од њих је матурант Миахило Јовић који је прошлог викенда у Ужицу на регионалном такмичењу, након припрема са професором Петром Марковићем из области моделирања, освојио друго место и тиме обезбедио учешће на највишем рангу такмичења. Пласман на републичко Николи Којадиновићу, ученику првог разреда смера машински техничар омогућила је четврта позиција на регионалном такмичењу из области статике за које га је припремао професор Драган Мијаиловић. Директор ове образовне установе оценио је да ништа не долази случајно те да је сваки резултат продукт одређеног рада и залагања.

-Ми смо радили и претходних година али резултати не дођу баш увек и после неког рада деси се да резултат не буде одраз уложеног труда. Деца можда нису увек у стању да покажу оно што знају. И до сада смо ми заиста имали запажених резултата, одличних пласмана на такмичењима, а ове године смо покушали да применимо нешто другачији приступ. Деце је све мање и све је теже уписати одређени број ученика. Тога су свесни сви запослени па је направљен, да тако кажем, договор да се уложе додатни напори у циљу постизања што запаженијих резултата како би будући средњошколци имали разлог више да се одлуче баш за нашу школу- рекао је Верољуб Матић и додао да је све присутнија иницијатива и професора и ђака за бројне ваннаставне активности, организовање акција.

-У међувремену су почела и такмичења и успех на њима је још један показатељ једног озбиљног приступа и рада у школи. Најпре је треће место на републичком такмичењу освојио ученик пољопривредне струке, затим је матуран економске струке освојио друго место на државном такмичењу из статистике а потом и прво из рачуноводства. Такође, два ученика машинских техничара представљаће нашу школу крајем маја на републичком такмичењу, а пласман на републичко обезбедио је и ученик трећег степена машинске струке. Толико је значајних места које су наши ђаци и њихови ментори освојили да то не може да прође неопажено, посебно када се има у виду да је ово мало место и школа која нема много ђака. Тим пре је успех већи- оценио је директор Средње школе Коцељева.
Весна Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa