Инфо

24. новембар 2011.24. нов 2011.

У СЕЛО 40 МИЛИОНА ЕВРА

У развој инфраструктуре и подизање квалитета живота на селу Управа града Шапца за последњих седам година уложила је 40 милиона евра. У 51 месној заједници све школе су обновљене, амбуланте стављене у функцију или су изграђене нове а јавна расвета стигла је до сваког села. Услови се стварају и за прикључење комплетног сеоског подручја на водоводну и канализациону мрежу
Сеоско подручје Града Шапца броји 51 месну заједницу у којима према тек завршеном попису живи 65.786 становника у 19.779 домаћинстава. Улагање у обнављање и изградњу инфраструктурних објеката задатак је на којем локална самоуправа ради из године у годину. Тако су, у селима све школе обновљене а пет је новоизграђено. Реновирано је и 26 амбуланти а две су подигнуте из темеља.
- Управа града Шапца на овај начин покушава да допринесе побољшању услова за живот и рад становништву на селу. Циљ нам је такође, да младе људе вратимо или обезбедимо услове за њихов останак на селу ““ каже Влада Трифуновић, помоћник градоначелника за сеоско подручје.
У Богосавцу, селу које се налази десетак километара од Шапца, кажу да су услови живота последњих година прилично побољшани. Доста је уложено у инфраструктуру и објекте од општег значаја.
- Ситуација је у односу на пре десетак година знатно промењена. Урађен је пут Варна - Слепчевић који пролази кроз Богосавац, асфалтирано је доста путева и улица кроз насеље, пут за гробље, мислим да је остало свега неких 500 метара делова улица који нису асфалтирани. Урађена је амбуланта, два спортска терена, плус расвета на постојећем, три километра тротоара од аутобуске окретнице до центра села. Највећа инвестиција је Дом културе који је давно порушен и за чију изградњу влада велико интересовање али и потреба - истиче Миле Гајић, шеф Месне канцеларије у Богосавцу.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa