Инфо

14. април 2022.14. апр 2022.
Вицешампионке Купа – ЖРК Медицинар (фото: зв. сајт РСС)

Вицешампионке Купа – ЖРК Медицинар (фото: зв. сајт РСС)

РУКОМЕТ: КУП СРБИЈЕ (Ж)

Бајка без срећног краја

Три тријумфа Шапчанки против фаворита одвеле до финала. Јагодина снажнија у наставку. Недосањан сан, али сјајан наступ. Пресудио умор. Повратак борби за плеј оф
Бајковито је изгледао пут Медицинара у Купу Србије ове сезоне, али нажалост није имао бајковити крај. Од четири меча, Шапчанке су биле подређене само у једном полувремену и то беше довољно шампионкама. Јагодина је била у заостатаку већи део првог дела, успела је да направи преокрет и већом ротацијом у наставку оствари тријумф у финалу.

Пут до финала за Шапчанке је почео још у регионалном Купу освојеном још карајем претходне године. Биле су аутсајдери у осмини финала против кадидата за титулу Железничара из Инђије, успеле су да га победе и надиграју. У четвртфиналу је гостовала Наиса, тим из врха табеле и поново је млада екипа домаћих доминирала.

Младост НП – Медицинар 27:34 (9:19)
Краљево. Гледалаца: 150. Судије: Антић и Јаковљевић (Београд). Седмерци: Младост НП 7 (3), Медицинар 4 (2). Искључења: Младост НП 4, Медицинар 6 минута.
МЛАДОСТ НП: Максић, Глушица 2, Поткоњак 4, Драгосављевић 3, Булатовић 2, Милосављевић, Лукић, Шашић, Гајић, Станојевић, Ми. Којчић 8 (3), Кнежевић 3, Косановић, Ма. Којчић 5.
МЕДИЦИНАР: Јарић, Ђукановић, Обреновић 1, Радић 1, Којић 4, Радовић 4, Радукић, Томковић 4 (1), Цвејић, Кажић, Цветиновић 3, Васић 3 (1), Крстић 6, Ракић 1, Ивковић 7.


Младост из Нове Пазове се претходне две сезоне исказала као најнезгоднији ривал за Медицинар. Победиле су последњих пет међусобних дуела. Били су благи фаворити у полуфиналу, али је шабачки тим одиграо перфектан дуел, где је имао и двоцифрену предност. Све остварено учињено је са смањеним ростером, много повређених играчица и умор стигло на наплату у финалу. Јагодинке су свакако квалитетнији тим, иако тако није деловало у првом полувремену. Било је прилика да Медицинар поведе и са три гола није успео, а како је меч у наставку одмицао, приметан је био умор. Увек после пораза у финалу остаје жал, али места замеркама нема за младе рукометашице из Шапца.

А. Крстић (фото: зв. сајт РСС И. Веселинов)


-Срећне смо што смо биле у ситуацији да се боримо за трофеј. Пласман у финале је велики резултат за нас. Бориле смо се колико смо могле, честитам Јагодини на заслуженој победи. За нас је ово тек почетак и доказ квалитета који ћемо, надам се, валоризовати у наставку сезоне и у наредним сезонама – рекла је млада Уна Обреновић после меча.

Сребрна медаља и пехар су за понос клуба и играчица, уверена је Сандра Колаковић, тренер Медицинара.

-Пресрећна сам и поносна на моје играчице. Имале смо дуг и тежак пут у Купу и из меча у меч показивале колико можемо када је жеља на врхунцу. Јагодина је много квалитетнија од нас, али смо успели да им једно полувреме парирамо, Инђија, Ниш су били фаворити, Младост је увек тешка за нас и све смо победили пре тога. Игре и резултати показују да смо на правом путу и уверена сам у успехе овог тима и у наредном периоду. Постигле смо много и без замерке за рад, труд и игру моје екипе се враћамо у Шабац – нагласила је Колаковић.

Медицинар – Јагодина 19:25 (12:13)
Краљево - Дворана: Ибар. Седмерци: Медицинар 5 (3), Јагодина 4 (1). Искључења: Медицинар 4, Јагодина 4 минута.
МЕДИЦИНАР: Јарић, Ђукановић, Обреновић, Радић 1, Којић 1, Радовић 7 (2), Радукић, Тонковић 4 (1), Цвејић, Кажић, Цветиновић, Васић, Крстић 2, Ракић 1, Ивковић 1, Глишић.
ЈАГОДИНА: Костић, Аџић 1, Ћоровић, Мајкић, Пејовић, Сукур 2, Анђелић, Гугач, Радовић 7, Ловрић 7, Јанић, Бојичић 4, Кадовић, Стојановић, Гојковић, Митровић 5.


Ово је било треће финале за Медицинар у претходних шест година. Најпре су играле завршни меч у Аранђеловцу 2016, потом у Шапцу 2018. године и сада у Краљеву 2022. У прва два је славио Бекамент, сада Јагодина.

До краја сезоне Медицинар очекују још три меча у Супер лиги и борба за плеј оф са Наисом и Радничким
из Крагујевца.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa