Инфо

14. април 2022.14. апр 2022.
Борба за врх табеле – РК Металопластика (фото: РК Металопластика)

Борба за врх табеле – РК Металопластика (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: ПЛЕЈ ОФ СУПЕР ЛИГЕ

Победнички низ пред предах

Металопластика је заокружила ове сезоне свакако најбољи, а иначе један од најбољих резултатских периода у претходних неколико година. Од пораза против Партизана 27. фебруара, шабачка екипа је одиграла седам мечева и све их решила у своју корист, вративши се у борбу за друго место и богатија за један трофеј у витрини.

Циклус пред паузу је заокружила тесном победом над Дубочицом, 33:32, у Шапцу што је десети бод Металопластике у овом плеј офу и наставак борбе за другу позицију. Следи меч против тима са којим су се „плави“ састајали само у овој сезони већ седам пута. Пре осмог окршаја следи пауза и репрезентативни предајх пред.

Освајачима Купа после Динама, почетком маја следе и кључни мечеви. Најпре Новосађани долазе у Шабац, а потом гостују у Београду Партизану. Војводина ће сигурно у Шабац допутовати жељна спортске освете за Куп неуспех и у жељи да победом у Шапцу стави печат на нову шампионску титулу. Партизан је пореметио планове Шапчана победом у сали Гимназије, једнак одговор на „Бањици“ враћа све у руке Металопластике.

-Имали смо снажан и тежак ритам претходних седмица. Морали смо да будемо успешни, а утакмице су се ређале на сваких неколико дана. Дуел са Динамом је стигао баш у невреме, међутим моји момци су успели све то да изнесу, покажу квалитет и на паузу одлазимо са много оптимизма, свесни да важни дуели следе, а учинак у сезони се оцењује тек када се све заврши – рекао је Миодраг Кажић, тренер Металопластике.

Металопластика је у Панчеву у среду, 20. априла, да би браниоца титуле дочекала 30. априла или 1. маја у Шапцу, а потом се викенд ритам враћа до краја сезоне. Другог мајског викенда је дуел у Београду, Рудар и Шамот су гости у Шапцу 14. и 21. маја, а крај је у Крагујевцу 28. маја.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa