Инфо

14. април 2022.14. апр 2022.
Успех за историју – ВК Сава у Првој А лиги

Успех за историју – ВК Сава у Првој А лиги

ВАТЕРПОЛО: ПРВА Б ЛИГА

Добар дан Прва А лиго

Два преокрета за историјски успех. Успех какакав нико није очекивао. Нови и још јачи изазови наредне сезоне. Ново постигнуће клупске школе
Сезона која је често деловала нестварно и бајковито, тако се и завршила. Окончана је онако како ватерполисти највише воле, са стручним штабом у базену и великим слављем. У низу савладаних искуснијих ривала, а већина беху такви за шабачку „Саву“, у само четири дана два пута се нашло име искусне екипе из вишег ранга, крушевачке „Расине“. Два дуела финалне серије донела су две победе екипе сачињене од играча из школе ВК „Шабац“, обе преокретом, чиме је сензација комплетирана пласманом у Прву А лигу.

Сава – Расина 10:7 (1:3, 0:1, 5:1, 4:2)
Градски базен. Гледалаца: 500. Судије: Бељин и Киш. Искључења: Сава 13, Расина 14. Петерци: Сава 1 (1).
САВА: Алимпић, Новаковић 1, Бабић, Зец, Марић 3, Трбовић 2, Савковић 2, Јездимировић, Пантелић 2, Лазић 1, Зец, Мићановић, Мијаиловић, Мићић.
РАСИНА: Дурутовић, Кнежевић, Васиљевић, Дончић 2, Томашевић 4, Спасић, Марић, Максимовић, Богдановић, Здравковић, Миланковић, Ђокић, Рилак,Рашић 1.


У Курушевцу су Шапчани надокнадили минус четири у последњем периоду и голом у последњој секунди славили, док је у Шапцу ривал имао три гола вишка на полувремену, али је у другом надигран.

Исходи баража
Сава је елиминисала у нижи ранг Расину, а исто је учинила и екипа Ваљева у баражу за Супер лигу савладавши два пута Наис Ниш и тако је себи изборила повратак међу суперлигаше. Раније су пласман у Прву А лигу изборили ватерполисти ЖАК Кикинде, а у Супер лигу Новобеоградски вукови. Земун је директно испао у Прву А, а Палилула у Прву Б лигу. Бања Лука ће међу друголигаше.


-Мало ко је веровао да можемо бити међу четири најбоља тима, реалан пласман је био у средини табеле, међутим како је сезона одмицала схватили смо да смемо да сањамо и да имамо квалитет. Жао нам је што нисмо освојили титулу, али смо пред двомеч са Расином тренирали још јаче и веровали у себе и када смо били у заостатку. На крају се све исплатило – истиче капитен Милош Пантелић.

В. Бабић – ВК Сава


Од јесени следе изазови у Првој А лиги, ново искуство и златна школа. Ривали ће бити некадашњи шампион Европе Бечеј, учесници европских такмичења: ЖАК, Наис, Београд, други тим Партизана Бањица, Таш, Стари Град, Младост Панчево, некада учесник Регионалне лиге Земун.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa