Инфо

14. април 2022.14. апр 2022.
Спречено изненађење– ВК Шабац остаје у Премијер лиги

Спречено изненађење– ВК Шабац остаје у Премијер лиги

ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА ЛИГА

Осигурана успешна сезона

Ваљевци се држали три четвртине. Искуство и квалитет пресудили. Комплетан фокус на припрему Новог Београда
Да је Валис начинио чудо, не би ни полуфинале Шапчана испрало горак укус сезоне у којој су у неком од такмичења елиминисани ранг испод. Квалитетом и игром Шабац није заслужио да буде у баражу за спас, међутим слаб наступ на последњем турниру у Крагујевцу је кажњен додатним дуелима, срећом са позитивним исходом.

Шабац – Валис 16:13 (4:5, 3:2, 4:3, 5:3)
Градски базен. Судије: Франуловић и Тиоцо. Играч више: Шабац 10 (7) Валис 7 (1).
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел, Марковић 1, Репановић 2, Копцев 1, Жежељ, Митровић, Станић 1, Тубић 1, Шулц 3, Стојановић 4, Тонковић, Вукадиновић, Ћетковић 3.
ВАЛИС: Гавриловић, Поповић 1, Живојјиновић 3, Шофранац, Арсеновић, Ичагић, Јегоров, Поробић 2, Гавриловић, Ковачевић 1, Бауцало 2, Гавриловић 3, Икасовић, Анђелић 1.


Ваљевци су силно мотивисани дошли у Шабац и играли изванредно, посебно у прва два периода, имали по два гола предности у неколико наврата. Ипак, квалитет је на страни Шапца и то се јасно видело у трећој и четвртој четвртини. Стојановићу се придружио головима Ћетковић који се одлично борио на центру, а када је било најважније погађали су Марковић и Шулц да се сачува статус учесника Премијер лиге и наредне сезоне и осигурају нове утакмице против великана: Југа, два Јадрана, Младости, Приморца...

Без нових премијерлигаша
У наредној сезони Регионалне премијер лиге неће међу учесницима бити Будва, али неће бити нових имена, јер је уз Шабац и Морнар у двомечу био бољи од ријечког Приморја (12:11; 9:9) и такође изборио опстанак. Титулу ће бранити Нови Београд, а наступаће још: Југ, Младост, Соларис, Јадран (С), Раднички, Ц. Звезда, Партизан, Приморац, Јадран (ХН).


Фокус од недеље је на најлепшим мечевима, односно дуелима који следе у полуфиналу плеј офа, где је мало ко очекивао Шапчане, а на супротној страни ће бити први фаворит за титулу шампиона, победник Регионалне лиге и претендент на европски трон Нови Београд. Клуб сачињен од репрезентативаца неколико држава, предвођен Игором Милановићем је наравно апсолутни фаворит. Први меч је 4. маја, извесно спектакл у Шапцу три дана касније.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa