Инфо

21. април 2022.21. апр 2022.
Богат програм поводом Дана града Шапца

Богат програм поводом Дана града Шапца

Дан града Шапца, 22. април обележава се у знак сећања на 1867. годину када су последњи турски војници напустили тврђаву и предали кључеве града Лазару Цукићу пешадијском капетану и изасланику Кнеза Михаила Обреновића.

Ове године Дан града Шапца биће обележен бројним културним дешавањима.

Четвртак, 21. април
Народни музеј организује изложбу ЧАЛИЋ и САВРЕМЕНИЦИ, поводом 130 година од рођења сликара Стевана Чалића. Изложба је мултимедијална, пошто су поред Чалићевих дела у великој галерији и његових савременика у медијатеци предвиђени и трибина и филм о југословенским уметницима који су се у Чалићево време школовали у Прагу.

Отварање изложбе је у 12 часова. Трибина и пројекција филма биће организовани у наредним данима током трајања изложбе.



Трг шабачких жртава - У отвореној галерији на Тргу Александра Делић, као вођа пројекта, и удружења КОМБИНАРТ и УНШ припремају велику ИЗЛОЖБУ О ДР ДРАГИ ЉОЧИЋ, обогаћену пратећим инсталацијама. Отварање изложбе је у 13.00 часова.

У Градској кући / Шабачком позоришту (зависно од времена) – биће одржана СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА поводом Дана града Шапца. Почетак свечаности је у 17.00 часова.



У хотелу Слобода (сала Цер) биће одржана премијера ФИЛМА О ДР ДРАГИ ЉОЧИЋ, првој жени лекару у Србији, великој хуманисткињи. Почетак премијере је у 19.00 часова.

Недеља, 24. април
Ускршњи рок маратон у Културном центру од 17 до 24 часова.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa